Illustration for article titled Az első Fidesz-hazugság, aminek nem értem az okát

Itt egy 2014. decemberi, két hónapos zalaegerszegi újság, benne egy cikkel a pénzhamisító fideszesről, aki Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel együtt lépett fel az Ifjúsági Tagozat elnökeként. Róla állítja a Fidesz, hogy rég nem elnök, 2012-ben kizárták. DE MIÉRT???

Advertisement

Miért kell olyat bemondani, ami azonnal lelepleződik? Nem akarok nálam sokkal öregebb Magyar Nemzet-publicistákat plagizálni, de nem értem.

Egy Veress Áron nevű fickó múlt szerdán megpróbált elsózni egy hamis százeuróst a Keletiben egy pénzváltónak, de lebukott, elfutni sem tudott, aztán a lakásán még egy rakás hamis pénzt találtak. Kétsoros minihír lett volna a Blikk margóján, ha az Index ma ki nem szúrja, hogy ő a Fidesz ifjúsági tagozatának az elnöke. Így lett belőle egy Index-cikk, mit az egész magyar online sajtó átvett, mi is, hogy a Fidesz sajtóirodája nemsokára közleményben cáfoljon, tagadjon és tiltakozzon.

Advertisement

Ha nem teszik, holnaputánra mindenki elfelejti az egészet. Tipikusan olyan ügy, ami most ciki, de közép-, sőt rövid távon is tökéletesen jelentéktelen. Nyilvánvaló, minden pártba bekerülnek súlyos figurák, és senki sem hitte, hogy Orbán Viktor a sufniban nyomta ezt a hamis pénzt.

Advertisement

Eddig!

Ahogy ugyanis kiposztoltam a már akkor gyanús helyreigazítást, azonnal elkezdtek áradni a linkek, olyan cikkekről és beszámolókról, amikben 2012 után is a tagozat vezetőjeként emlegetik Veresst. 2013 elején, aztán tavaszán jártunk, majd átugrottunk 2014-be, és még mindig akadtak a Fideszt cáfoló írások. Oké, végül is lehetséges, hogy Veress a XXI. század egyik legmerészebb, világméretű csalója, aki magyar sajtótermékek és német alapítványok seregét tévesztette meg, miközben nemhogy elnök nem volt évek óta, fideszes sem.

Advertisement

Aztán az imént levelet kaptam Zoltántól, amiben a Zalaegerszegi 7 Nap című nyomtatott lap 2014. december 12-ei száma ötödik oldaláról szerepelt egy cikk, ez odafönt látható.

Advertisement

Veress itt elvileg sem téveszthetett meg egy a Fidesz belső ügyeiben tájékozatlanabb újságírót, hiszen egy eseményen szerepelt tagozatvezetőként:

  • magának a tagozatnak a megyei elnökével, akinek tutira tudnia kellett volna, ha az, aki országos elnökként villog, évek óta ki van rúgva
  • Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel, a törvényesség közismert barátjával
  • Loppert Dániellel, akivel együtt alapították az Ifjúsági Tagozatot, és jó ismerőse, tehát aki garantáltan tudta volna, ha Veress szédelgő csaló vagy nem párttag.
Advertisement

Itt a link, lapozgasd végi bátran a 7 Napot, ha jólesik.

Szóval, nem értek semmit. Már ott tartunk, hogy ha a Fidesz sajtóirodája nem direkt hazudott, vagy egyáltalán nem hazudott, az még ijesztőbb. Ezeket az országot irányító remek embereket éveken át úgy csapta volna be egy csaló, hogy közben a nevükben nyilatkozik összevissza?

Share This Story

Get our newsletter