A helyi √≥vod√°sok kimdzsongunista st√≠lus√ļ elŇĎad√°s√°r√≥l k√©rdezt√©k, N√≥gr√°di Zolt√°n hitet tett az auton√≥m helyi k√∂z√∂ss√©gek politikamentes seggnyal√°shoz val√≥ joga mellett.

Miut√°n orsz√°gos felh√°borod√°st keltett ‚Äď de akkor√°t, hogy a saj√°t bar√°ti korm√°nyhivatala is finoman, de hat√°rozottan elhat√°rol√≥dott tŇĎle ‚Äď, N√≥gr√°di Zolt√°n fideszes polg√°rmester ezt nyilatkozta:

EgyszerŇĪen nem √©rtem. Huszonegy √©ve vagyok polg√°rmester. Minden jelentŇĎs beruh√°z√°son szerepelnek a gyerekek. √ögy √ľnnepel a k√∂z√∂ss√©g, ahogy neki j√≥lesik. Ehhez politikai alapon senkinek semmi k√∂ze. Mi √≠gy √ľnnepel√ľnk, politikai megrendel√©s n√©lk√ľl.

Ezt mondatr√≥l mondatra, n√©hol sz√≥r√≥l sz√≥ra √©rdemes √©lvezni, mint egy r√©gi asz√ļ cseppjeit!

Advertisement

100 sz√°zal√©kig hiszek a polg√°rmesternek, hiszen nyilv√°nval√≥, hogy t√©nyleg nem √©rti, mi ezzel a baj. Csasztusk√°ban √ľnnepeltetj√ľk √≠rni-olvasni nem tud√≥ kisdedekkel az okm√°nyiroda-szerŇĪ korm√°nyablakot? A Minisztereln√∂ks√©g k√ľld√∂tt√©nek jelenl√©t√©ben? Nincs itt semmi l√°tnival√≥.

Talán az életidegenség az oka az egésznek: szegény Nógrádi 21 éve, 25 éves kora óta egyfolytában polgármester.

A cikkbŇĎl kider√ľl, hogy az illet√©kes korm√°nyhivatalt is el√©gg√© led√∂bbentette ez az idŇĎg√©pes komcsiskod√°s, annyira, hogy k√∂zlem√©nyt is √≠rtak ellen√©rz√©seikrŇĎl:

A mŇĪsorok tartalm√°r√≥l a Korm√°nyhivatal nem k√©rt √©s nem is kapott elŇĎzetesen r√©szletes t√°j√©koztat√°st, bizalommal fordulunk a helyi √∂nkorm√°nyzatok kezdem√©nyez√©sei fel√©. A m√≥rahalmi korm√°nyablak √°tad√°sa alkalm√°val azonban val√≥ban meglepte a jelenl√©vŇĎket az a szokatlan hangv√©telŇĪ √∂ssze√°ll√≠t√°s, amivel a helyi √≥vod√°sok fell√©ptek. Hasonl√≥ mŇĪsorra a megye m√°s telep√ľl√©sein m√©g nem volt p√©lda.

Advertisement

A korm√°nyhivatal annyira cikinek √©rezte az √ľgyet, hogy jelezte azt is, a D√©lmagyar kor√°bbi inform√°ci√≥ival ellent√©tben nem az ŇĎ n√©gy √©vvel ezelŇĎtti p√°ly√°zatukra √©rkezett a vers.

Ňźk √ļgy tudj√°k, egy √≥v√≥nŇĎ √≠rta, a lap √ļgy, hogy egy sz√ľlŇĎ, de abban megegyeznek, hogy a vers erre az alkalomra k√©sz√ľlt.