Ha létezik újraértelmezett diafilm, akkor ez az. Mi hiányzik Oroszlán Gordonból? Mitől szenved Bádog Attila? Kinek a kutyája Gyurcsány? Minden kiderül!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

A művész Igotnastyhabits, akit mostantól még jobban csodálok, hiszen pár kockában minden fontos tudnivalót el tudott mondani a Progresszív Forgószélről.

És itt egy dolog az Ózzal kapcsolatban, amiről, bevallom, mégcsak nem is hallottam soha:

Az eredeti mű közgazdasági vonatkozású meseként született, az Egyesült Államokban ekkor folyt a vita az arany alapú fizetőezköz hitelpénzre cseréléséről. (A rendelkezésre álló arany mennyisége ekkor már nem képes fedezni a gazdaság csereeszközének mennyiségét.) Óz nem más, mint az uncia (oz), mint súlymérték. A sárgatéglás út pedig azok az aranyrudak (téglák), amiknek az erőltetése már nem vezet sehová, csak egy látszat világba, ahol egy hatalom nélküli "varázsló" él, aki elárulja magáról, hogy semmit sem tud. Azok, akik hozzá fordultak, mindennnel rendelkeznek, amire szükségük van, hisz a kalandok során bebizonyították, hogy van szívük, bátorságuk és eszük (áru és/vagy szolgáltatás fedezet, ami a gazdaság teljesítményéből ered.

Share This Story

Get our newsletter