√Čn vagyok k√©rem a Cink legapolitikusabb bloggere, de ez annyira m√≥k√°s, hogy nem hagyhatom ki. M√≠g n√°lunk azon megy a hajcihŇĎ, hogy a minisztereln√∂k h√°za k√∂zel√©ben stadion √©p√ľl, Belgiumban azon fortyog az ellenz√©k, hogy a korm√°nyfŇĎ pand√°kat hozatott a lakhelye k√∂zel√©be.

A l√©nyeg: mostan√°ban divatos szok√°s szerint Belgiumba is b√©relnek k√©t √≥ri√°spand√°t K√≠n√°b√≥l. Csakhogy azok a v√°rakoz√°sokkal ellent√©tben nem a menŇĎ antwerpeni √°llatkertbe ker√ľlnek, hanem - √°ll√≠t√≥lag a legfelsŇĎbb k√∂r√∂k lobbij√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen - a meglehetŇĎsen ismeretlen Pairi Daiza vadasparkba.

Ami t√∂rt√©netesen ott van a szoci Di Rupo minisztereln√∂k lak√≥hely√©tŇĎl nem messze. Hogy m√©g cifr√°bb legyen a dolog, term√©szetesen etnikai szinezetet is kapott a vita: Kris Peeters, a flandriai region√°lis korm√°ny feje is magyar√°zatot k√∂vetel Di Rup√≥t√≥l, hogy mik√©nt ker√ľltek Vall√≥ni√°ba az √°llatok.

A hercehurc√°nak am√ļgy gazdas√°gi vonzata is van, b√°rmilyen vicces az eg√©sz: tapasztalatok szerint ugyanis egy √°llatkert l√°togatotts√°g√°t ak√°r 20 sz√°zal√©kkal is n√∂velheti, ha pand√°val gazdagodik.

Advertisement

[mti via: travelo. fotó: PandaBy PeroMHC - a képen San Diego-i állatkert pandája látható]