This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az ellenzék támadja a miniszterelnököt, mert pandákat hozatott magának

Illustration for article titled Az ellenzék támadja a miniszterelnököt, mert pandákat hozatott magának

Én vagyok kérem a Cink legapolitikusabb bloggere, de ez annyira mókás, hogy nem hagyhatom ki. Míg nálunk azon megy a hajcihő, hogy a miniszterelnök háza közelében stadion épül, Belgiumban azon fortyog az ellenzék, hogy a kormányfő pandákat hozatott a lakhelye közelébe.

Advertisement

A lényeg: mostanában divatos szokás szerint Belgiumba is bérelnek két óriáspandát Kínából. Csakhogy azok a várakozásokkal ellentétben nem a menő antwerpeni állatkertbe kerülnek, hanem - állítólag a legfelsőbb körök lobbijának köszönhetően - a meglehetősen ismeretlen Pairi Daiza vadasparkba.

Advertisement

Ami történetesen ott van a szoci Di Rupo miniszterelnök lakóhelyétől nem messze. Hogy még cifrább legyen a dolog, természetesen etnikai szinezetet is kapott a vita: Kris Peeters, a flandriai regionális kormány feje is magyarázatot követel Di Rupótól, hogy miként kerültek Vallóniába az állatok.

A hercehurcának amúgy gazdasági vonzata is van, bármilyen vicces az egész: tapasztalatok szerint ugyanis egy állatkert látogatottságát akár 20 százalékkal is növelheti, ha pandával gazdagodik.

Advertisement

[mti via: travelo. fotó: PandaBy PeroMHC - a képen San Diego-i állatkert pandája látható]

Share This Story

Get our newsletter