Gyulai Zsolt egykori kajakos olimpiai bajnok, az √°llami trafikc√©g vez√©rigazgat√≥ja maga az orb√°nista Poirot, aki leleplezte az √∂sszef√ľgg√©st a v√°laszt√°si gyŇĎzelem √©s a trafikrabl√°sok k√∂z√∂tt.

Hi√°ba volt egykor SZDSZ-k√°der, ma m√°r a NER egyik szorgos katon√°ja Gyulay, a Nemzeti Doh√°nykereskedelmi Nonprofit Zrt. vez√©rigazgat√≥ja. HŇĎs√ľnk hossz√ļ nyilatkozatot adott az MTI-nek arr√≥l a vitathatatlan sikert√∂rt√©netrŇĎl, amit a trafikrendszer bevezet√©se jelentett. Ki tudja, mi√©rt, a h√≠r√ľgyn√∂ks√©g az anyagot ma hajnali n√©gykor k√∂z√∂lte. Tal√°n az√©rt, mert a magyars√°got √©retlennek tal√°lt√°k ennek az √∂sszef√ľgg√©snek a meg√©rt√©s√©re:

Azzal kapcsolatban, hogy vajon mi√©rt olyan sok a rabl√°s a trafikokban, Gyulay Zsolt megjegyezte: ami√≥ta lezajlottak a v√°laszt√°sok, az√≥ta nemigen hallani a m√©di√°ban ilyen bŇĪncselekm√©nyekrŇĎl.

De lehet, hogy nem akart√°k, hogy a bullshit√°gy√ļ d√∂rren√©se sokakat megzavarjon.

Sz√≥val Moln√°r Zsolt nem is szkinhed volt, hanem trafikrabl√≥! √Čs Bajnai sem v√©letlen√ľl vonul vissza.A legnyilv√°nval√≥bb Schiffer Andr√°s eset√©ben volt, hogy valamit nagyon leplez ezzel a k√©nyszeres jog√°szkod√°ssal.

√Čs Gyulay nem √°llt le itt, hanem n√∂velni is tudta a csap√°ssz√°mot:

Arra a felvet√©sre, miszerint a rabl√≥kat cs√°b√≠thatja, hogy a trafikok les√∂t√©t√≠tett √ľveg m√∂g√∂tt, z√°rt helyis√©gben mŇĪk√∂dnek, a vez√©rigazgat√≥ kiemelte: a jogszab√°ly csak azt √≠rja elŇĎ, hogy kintrŇĎl ne lehessen l√°tni a bel√ľl l√©vŇĎ doh√°nyterm√©keket. Erre sok √ľgyes megold√°s l√©tezik - mondta.

Advertisement

P√©ld√°ul kisz√ļrni a trafik elŇĎtt elhalad√≥k szem√©t, vagy olyan gyorsan mozgatni a cigit√°rol√≥t, hogy elmos√≥djon? Nem der√ľlt ki, mert az MTI √ľgyes riportere nem k√©rdezett r√° az √ľgyes megold√°sokra.