Illustration for article titled ​Az ellenzék irányította volna a trafikrablásokat?

Gyulai Zsolt egykori kajakos olimpiai bajnok, az állami trafikcég vezérigazgatója maga az orbánista Poirot, aki leleplezte az összefüggést a választási győzelem és a trafikrablások között.

Advertisement

Hiába volt egykor SZDSZ-káder, ma már a NER egyik szorgos katonája Gyulay, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Hősünk hosszú nyilatkozatot adott az MTI-nek arról a vitathatatlan sikertörténetről, amit a trafikrendszer bevezetése jelentett. Ki tudja, miért, a hírügynökség az anyagot ma hajnali négykor közölte. Talán azért, mert a magyarságot éretlennek találták ennek az összefüggésnek a megértésére:

Azzal kapcsolatban, hogy vajon miért olyan sok a rablás a trafikokban, Gyulay Zsolt megjegyezte: amióta lezajlottak a választások, azóta nemigen hallani a médiában ilyen bűncselekményekről.

Advertisement

De lehet, hogy nem akarták, hogy a bullshitágyú dörrenése sokakat megzavarjon.

Szóval Molnár Zsolt nem is szkinhed volt, hanem trafikrabló! És Bajnai sem véletlenül vonul vissza.A legnyilvánvalóbb Schiffer András esetében volt, hogy valamit nagyon leplez ezzel a kényszeres jogászkodással.

Advertisement

És Gyulay nem állt le itt, hanem növelni is tudta a csapásszámot:

Arra a felvetésre, miszerint a rablókat csábíthatja, hogy a trafikok lesötétített üveg mögött, zárt helyiségben működnek, a vezérigazgató kiemelte: a jogszabály csak azt írja elő, hogy kintről ne lehessen látni a belül lévő dohánytermékeket. Erre sok ügyes megoldás létezik - mondta.

Advertisement

Például kiszúrni a trafik előtt elhaladók szemét, vagy olyan gyorsan mozgatni a cigitárolót, hogy elmosódjon? Nem derült ki, mert az MTI ügyes riportere nem kérdezett rá az ügyes megoldásokra.

Share This Story

Get our newsletter