Az életét kockáztatta egy reklámban a Volvo Trucks elnöke

Mit tennél meg egy Youtube-megasikerért? Claes Nilsson Volvo Trucks-elnök hajlandó volt felállni egy óriásdaruról lelógatott kamion orrára, és onnan reklámozta a kocsi robusztusságát.

Richard Morgan Marker Forces című sci-fijében a világot uraló befektetési bankok sztármenedzserei életre-halálra menő autós párbajokban döntik el, ki kapja a nagyobb melókat, mondjuk egy helyi háború finanszírozását. A regényben Svédország az ellenpólus, ahol Bodoky Tamás-szerű nyomozó ombudsmanok harcolnak a perverz multik ellen. A valóságban pont a svéd Volvo-elnök indíthatja el a reklámozás új, minden eddiginél szórakoztatóbb forradalmát azzal, hogy az életét kockáztatta egy nézett netes videóért.

Advertisement

Ez nyilván csak az ígéretes kezdet, de mi jöhet később? A cégvezetők a piac törvényeinek megfelelően egyre emelik a tétet és egyre veszélyesebb körülmények között bízzák rá az eletüket valamelyik termékükre. Lássuk be, ki ne nézné meg szívesen, hogy Csányi Sándor végig tud-e mászni a Bazilika kupolája és a Nádor utcai OTP-székház között kifeszített hurkafüzéren? És Hernádi Zsolt vajon túléli a toronyugrást a MOL-motorolajjal töltött medencébe? Simicska Lajos át tud vezetni a vásárosnaményi Tisza-hídon úgy, hogy közben Magyar Nemzetet olvas? Ugye, hogy vannak lehetőségek a Nilsson-iskolában? Te melyik cég új stílusú reklámjára lennél a leginkább kiváncsi?

[via hirbehozo]

Share This Story

Get our newsletter