Mit tennél meg egy Youtube-megasikerért? Claes Nilsson Volvo Trucks-elnök hajlandó volt felállni egy óriásdaruról lelógatott kamion orrára, és onnan reklámozta a kocsi robusztusságát.

Richard Morgan Marker Forces c√≠mŇĪ sci-fij√©ben a vil√°got ural√≥ befektet√©si bankok szt√°rmenedzserei √©letre-hal√°lra menŇĎ aut√≥s p√°rbajokban d√∂ntik el, ki kapja a nagyobb mel√≥kat, mondjuk egy helyi h√°bor√ļ finansz√≠roz√°s√°t. A reg√©nyben Sv√©dorsz√°g az ellenp√≥lus, ahol Bodoky Tam√°s-szerŇĪ nyomoz√≥ ombudsmanok harcolnak a perverz multik ellen. A val√≥s√°gban pont a sv√©d Volvo-eln√∂k ind√≠thatja el a rekl√°moz√°s √ļj, minden eddigin√©l sz√≥rakoztat√≥bb forradalm√°t azzal, hogy az √©let√©t kock√°ztatta egy n√©zett netes vide√≥√©rt.

Ez nyilv√°n csak az √≠g√©retes kezdet, de mi j√∂het k√©sŇĎbb? A c√©gvezetŇĎk a piac t√∂rv√©nyeinek megfelelŇĎen egyre emelik a t√©tet √©s egyre vesz√©lyesebb k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt b√≠zz√°k r√° az elet√ľket valamelyik term√©k√ľkre. L√°ssuk be, ki ne n√©zn√© meg sz√≠vesen, hogy Cs√°nyi S√°ndor v√©gig tud-e m√°szni a Bazilika kupol√°ja √©s a N√°dor utcai OTP-sz√©kh√°z k√∂z√∂tt kifesz√≠tett hurkaf√ľz√©ren? √Čs Hern√°di Zsolt vajon t√ļl√©li a toronyugr√°st a MOL-motorolajjal t√∂lt√∂tt medenc√©be? Simicska Lajos √°t tud vezetni a v√°s√°rosnam√©nyi Tisza-h√≠don √ļgy, hogy k√∂zben Magyar Nemzetet olvas? Ugye, hogy vannak lehetŇĎs√©gek a Nilsson-iskol√°ban? Te melyik c√©g √ļj st√≠lus√ļ rekl√°mj√°ra lenn√©l a legink√°bb kiv√°ncsi?

[via hirbehozo]