A Magyar Közlönyből az derül ki, hogy három évre 49 milliárdot különítenek el a 2017-es budapesti világbajnokságra, legutóbb még 24,5 milliárdról volt szó.

Orbán Viktor márciusban jelentette be, hogy a két év múlva esedékes Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megrendezését átvállaltuk, miután a mexikói Guadalajara lemondta az eseményt. Budapest eredetileg a 2021-es vébét rendezte volna, de most négy évvel előrébb hozták, ez pedig jelentős többletköltségekkel jár.

Márciusban Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke még 24,5 milliárd forintról beszélt, de a Magyar Közlöny úgy fogalmaz, hogy “a kötelezettségvállalások összege a 2015–2017. években nem haladhatja meg a 49 milliárd forintot.”

Orbán Viktor áprilisban írta alá Lausanne-ban a megállapodást a nemzetközi úszó szövetséggel, és akkor azt mondta:

Ez lesz a legnagyobb sportesemény, amelyet az ország valaha rendezett. Sőt, a látogatók száma alapján kiderülhet, hogy minden tekintetben a legnagyobb esemény, amelyet valaha rendezett Magyarország.

Advertisement

A Fővárosi Közgyűlés amúgy ma szavaz a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztések előkészítéséről (a Kossuth Lajos tér és a világbajnokságnak helyszínt adó Dagály fürdő közötti partszakaszt rendeznék). A vb fővédnöke Tarlós István lesz.

(via Origo)

Fotó: MTI