Illustration for article titled Az amerikai melegházasság-döntés legérdekesebb hozadéka

Tudtad, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság épületében nem lehet semmilyen hangrögzítő eszközt használni? És emiatt a gyakornokokat futtatják igen látványosan a friss bírósági döntésekkel.

Advertisement

Az amerikaiakról széles körben elterjedt nézet, hogy nem tisztelik a hagyományokat (gondoljunk csak az Otis családra A canterville-i kísértetben), miközben nekik is vannak megmosolygtatóan avíttasnak tűnő tradícióik.

Itt van például az gyakornokok futása, amely annak köszönhető, hogy tilos a legfelsőbb bíróság épületében bármilyen hangfelvételt készíteni. Ezért a várt bírósági döntések úgy jutnak el a kint várakozó tudósítókhoz, hogy a kinyomtatott, kész döntést megkapják a különböző tévétársaságok bejáratnál várakozó gyakornokai.

Advertisement

És miközben bent, a teremben épp felolvassák a döntést, az elegáns ruhájukhoz futócipőt húzó gyakornokok végigrohannak a bíróság épületén, aztán ledübörögnek a lépcsőkön, hogy átadják a szöveget a tudósítóknak, akik egyből olvashatják is be a döntést élő, egyenes adásban.

Advertisement
Illustration for article titled Az amerikai melegházasság-döntés legérdekesebb hozadéka

És az jelentkezik be először, akinek a leggyorsabb a gyakornoka – a gyorsabb előrejutás érdekében arra biztatják őket, hogy akár a könyöküket is használják.

Advertisement

(via claidilady tumblr)

Fotó: AP Images

Share This Story

Get our newsletter