Illustration for article titled Az Amazonhoz igazolt Jeremy Clarkson és a Top Gear stábja

Minden ki úgy tudta, a Netflix lesz a végállomása a BBC-től kirúgott Jeremy Clarksonnak és haverjainak. Ehhez képest most jelentették be, hogy az Amazon Prime Videóhoz igazoltak.

Advertisement

A világ legsikeresebb nem fikciós tévéműsora, a Top Gear korábbi készítői persze most is valamilyen autós műsort fognak csinálni. Az egészről egyelőre nagyjából annyit tudni, ami az érintett műsorvezetők twitjeiből kiderül, vagyis a puszta tényt, hogy az Amazonnak fognak dolgozni.

Advertisement

A BBC szerint 2016-ben jön ki az első adás, a stáb pedig három évadra szerződött le.

Az Amazon streaming videószolgáltatása olyan szempontból feltétlenül jó platform lehet az egykori Top Gear-eseknek, hogy még kevésbé kell figyelniük a reklámozó autógyártók érzékenységére, mivel ott ilyenek nincsenek. A BBC beszállítóiként pedig már bizonyították, hogy a neten is megvan a közönségük: tavaly a BBC iPlayer nevű streaming lejátszójában a 20 legnépszerűbb adás közül 8 volt Top Gear-epizód, ezek közül a legnézettebbet 3,8 millióan nézték meg.

Advertisement

Az Amazon Prime pedig lendületesen próbál felzárkózni a konkurenciához: Clarksonék előtt leszerződtették Woody Allent élete első tévésorozatának megrendezésére. Idén négy saját gyártású új sorozatot indítanak, és szintén idén nyerték meg az első Golden Globe-díjukat a Transparent című vígjátéksorozattal, ami egy olyan családról szól, ahol az apa transznemű.

A Top Gear közben persze nem szűnik meg a BBC-n. Azt már egy ideje tudni, hogy Chris Evans lesz a fő műsorvezető, most pedig arról szólnak a hírek, hogy az egyik társa Jenson Button Forma egyes sofőr lehet.

Share This Story

Get our newsletter