Csin√°lt a Narancs egy t√≠zes list√°t a demokr√°cia legjobb lealjasod√≥helyeibŇĎl, n√°luk ez a top 10: A38, Fekete Yuk, G√∂d√∂r, Kultiplex, Odeon, R√°ckert, Sir√°ly, Tilos az √Ā, Traf√≥, Z√∂ld Pardon. K√∂ss√ľnk bele! M√©ghogy nincs rajta a West Balk√°n √©s a Zanzib√°r???

T√∂k j√≥ √©rtelmetlen sz√≥rakoz√°s toplist√°kon vitatkozni, ki nem maradn√°nk az ilyesmibŇĎl. Kap√°sb√≥l itt van k√©t hely, amik gondolkod√°s n√©lk√ľl beugrottak. A v√°laszok k√∂z√© √≠rj√°tok be a saj√°t top10-es tippeteket vagy tippjeiteket, lehetŇĎleg n√©mi magyar√°zattal!

Zanzib√°r

Ez volt a v√°ros legsz√≥rakoztat√≥bb segglyuka a Nagyk√∂r√ļtt√≥l egy k√∂p√©sre, a Harminckettesek ter√©n√©l. Pont √ļgy n√©zett ki, mint amikor bontanak egy nagy, lepukkant b√©rh√°zat √©s elŇĎbukkan az √≥tvaros, kibelezett f√ľrdŇĎszoba. Hajnalban itt tal√°lkozott az Ellenz√©ki Keresztal k√©t legfontosabb t√°rgyal√≥deleg√°ci√≥ja, a R√©szeg MŇĪv√©szek √©s az Eg√©sz √Čjjel Basz√°st√≥l Kifacsart Kurv√°k √©s Stricik k√ľld√∂tts√©ge, hogy R√≥ma, vagyis ink√°bb Kisinyov utols√≥ napjaira eml√©keztetŇĎ t√°ncos tobz√≥d√°ssal k√∂sz√∂ntse a felkelŇĎ napot. √Čn se elŇĎtte, se az√≥ta nem t√°ncoltam feh√©r k√∂r√∂mcipŇĎs, velem egymagas kurv√°val, pedig nem is voltam mŇĪv√©sz.

West Balk√°n 2001-2004

A WB-nek t√∂bb mut√°ci√≥ja volt, mint a mad√°rinfluenz√°nak, k√∂z√∂tt√ľk szuper helyek, p√©ld√°ul a Corvin mozi m√∂g√∂tti romh√°z, de a legelsŇĎ hely√©n, a Kopaszi g√°t v√©g√©ben volt a cs√ļcson. Kint a z√∂ldben, m√©gsem elviselhetetlen√ľl messze, ahol olyan idilli volt a hangulat, hogy m√©g a kuk√°n dobol√≥ go√°s majmok is csak 10 perc ut√°n kergettek az ŇĎr√ľletbe. A West Balk√°n annyira j√≥ hely volt, hogy egy√°ltal√°n nem eml√©kszem, hogy n√©zett ki! De egy morzs√°nyira sem!

Advertisement

Partiz√°n

A N√©psziget cs√ļcshelye, a Kecsk√©s Ember kecsk√©kkel teli kertj√©n kicsit t√ļl, ahol egy haj√≥ van a sz√°razra vontatva. A haj√≥ban ahol r√©gen a horg√°szb√°lokon r√©szeg emberek hal√°sztak ki √©lŇĎ pontyokat v√≠zzel teli szemetes kuk√°kb√≥l, diszk√≥zni lehet, kint meg minden m√°st csin√°lni. √Čn a legjobban a tulajjal szeretek dum√°lni arr√≥l, amikor √°rv√≠zkor egy lŇĎfegyverrel √©s egy nagy kuty√°val √ľl a tetŇĎn √©s v√°rja a cs√≥nakos fosztogat√≥kat. A Partiz√°n egyfajta szellemi mŇĪhelyk√©nt is funkcion√°l, sok m√°s mellett ez a magyar bloggermozgalom Betleheme, Uj P√©ter itt osztotta ki az elsŇĎ Bloggerigazolv√°nyokat.