Egy ausztr√°l k√©miatan√°r vicces √©s informat√≠v k√©pekkel akarta megmutatni, pontosan mennyi √©s milyen k√©miai √∂sszetevŇĎkbŇĎl √°ll a toj√°s, a ban√°n √©s az √°fonya.

Advertisement

James Kennedy azzal bolond√≠totta meg a list√°kat, hogy nem az √∂sszetevŇĎk gyakori nev√©t haszn√°lta, hanem az annak megfelelŇĎ E-sz√°mot. √ćgy lett p√©ld√°ul az √°fony√°ban tal√°lhat√≥ antoci√°nokb√≥l E163.

Kennedy elmondta az io9-nak, hogy ezekkel a listákkal csökkenteni akarta az emberek félelmét a vegyi anyagok iránt, valamint meg akarta azt is mutatni, hogy a természet sokkal bonyolultabb dolgokat képes létrehozni, mint amiket az emberek laborokban próbálnak kifejleszteni.

Advertisement

Egy gimis k√©mia r√∂pdolgozatban a Nevezd meg ezt a vegy√ľletet-k√©rd√©sre √©n hal√°lkomolyan be√≠rtam, hogy nevezz√ľk mondjuk B√©l√°nak, sz√≥val nem is nagyon tudok ehhez mit hozz√°fŇĪzni, azon k√≠v√ľl, hogy ezut√°n tudok mit mutogatni azoknak az ismerŇĎs√∂knek, akik levesznek valamit a boltok polc√°r√≥l √©s azt mondj√°k, hogy n√©zz√©tek, mennyi vegyi anyag!

[io9]