This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ask.fm-en lendítenék fel blogjukat a mandineres újságírók

Illustration for article titled Ask.fm-en lendítenék fel blogjukat a mandineres újságírók

Bukovics Martin, a Mandiner borrovatának vezetője és Pintér Bence, szintén mandineres szerkesztő egyaránt az Alternatíva, egy általuk alapított győri ellen-iskolaújság hasábjain írtak először. Azóta print lap és blog formájában is üzemelt már az újság, most Ask.fm-en indítanák újra az alapító atyák.

Advertisement

A blog történetéről ezt írják:

Még mielőtt lerántanánk a leplet a költözés pontos helyéről, felidéznénk picit a múltat. Az Alternatívát 2007 januárjában alapította Bukovics Martin pár társával, közülük Pintér Bencével. 2007-ben még a győri Révai Miklós Gimnázium iskolai lapjának alternatívája volt az újság, többek közt erre utal a címadás is. Kiadtak két iskolai terjesztésű lapszámot, majd a szerkesztőség sikeres pályázata után az Európai Unió Youth in Action programjának köszönhetően 2008 szeptemberétől kezdve egy teljes éven át nyomtatásban is megjelent az Alternatíva. 2009. szeptembere óta a lap az interneten jelenik meg: először a CEMP médiacsoport által üzemeltetett blog.hu motorján, majd egy sikeres platformváltást követően, 2013 nyara óta a Kinján.

Advertisement

Érdemes lesz figyelni a közéletileg túlfűtött fiatalokra: itt kezdte a pályafutását Bánlaki Dalma Stella, az Index volt és a Hir24 jelenlegi újságírója és Hercsel Adél, a HVG külsős munkatársa, de Alternatívás szerző volt egykor Lakner "Teadélután" Dávid és a 444-es Sarkadi Zsolt is.

Az Ask-os közéleti blog persze félig vicc, Bukovics Martin főszerkesztő szerint azonban nem teljesen: így akarnak közvetlenebb, erősebb impluzusokat csatornázni a szerzőkhöz, hogy nagyobb legyen a motiváció a posztolásra. Az újrakezdéssel foglalkozó blogposztban ezt írják:

"Nem igazán vált be a szerkesztett tartalom. Már a blog.hu-nál is akadtak problémáink a tartalomgyártással, de a Kinja végleg megölte a lapot. Persze alapvető koncepcionális problémáink is voltak, amiket a Gawker Media rendszere sajnos csak átmenetileg tudott orvosolni" – vallott kudarcáról Pintér Bence, az Alternatíva frissen lemondott főszerkesztője."Most, hogy kirúgtam a Pintért, végre van helyünk ás lehetőségünk növekedni. Mert azt a vak is látja, hogy van hova" – szögezte le Bukovics Martin, a lap alapítója és régi-új főszerkesztője. Ezzel Pintér Bence is egyetért: "Természetesen nem távozom a lap kötelékéből, hiszen főszerkesztő úr tárgyalásainkon biztosított afelől, hogy az új koncepció számos kreatív megnyilvánulási lehetőséget biztosít számomra."

Advertisement

Mikor rákérdeztem Bukovicsnál, hogy mik voltak a problémák a Kinjával, rögtön rávágta hogy semmi, miután az Ask-os hidegzuhannyal kicsit felrázták magukat, itt fogják folytatni a blogolást.

Addig is:

ask.fm/ujalternativa

Share This Story

Get our newsletter