Illustration for article titled Árvai Prezi Péter először beszélt a sajtóban arról, hogy meleg

A Prezi társalapító-vezérigazgatója a februári Forbesban coming outolt, az üzleti szférában elsőként.

Advertisement

Árvai az interjúban elmondja, hogy a cég másik két alapítójának még 2008-ban beszélt erről, és ha "minden optimális lett volna a világban", akkor ezzel már korábban is kiáll a nyilvánosság elé.

A Prezi vezérigazgatóját természetesen sokan óvták ettől, hiszen így könnyen ő lehet "a buzi CEO Magyarországon", de végül azért döntött mégis így, mert rájött, hogy ha a munkatársait folyamatosan az önmagukért való kiállásra buzdítja, akkor neki is így kell tennie: "Hogyan tudnám képviselni így az értékeinket? Ezt eddig egyszerűen elszúrtam."

Advertisement

Mint arra a Prezi sajtósa a poszt megjelenése után felhívta a figyelmünket, Árvai azért mondja ezt, mert "a Prezi alapértékeiben ott van a stand up. Tehát, hogy olyan céget szeretnénk építeni, amiben ez és a többi érték rendben van."

Illustration for article titled Árvai Prezi Péter először beszélt a sajtóban arról, hogy meleg
Advertisement

(Én eredetileg ezt írtam: Árvai Péter többek között arra utalhat itt, hogy a Prezi 2013-ban részese alapítója volt a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezésnek, és az ehhez csatlakozó vállalatok kötelezik magukat, hogy senkit sem diszkriminálnak sem szexuális orientációra, sem nemzeti hovatartozásra, vallásra, politikai meggyőződésre stb. való tekintettel.)

Az eddig coming outolt, országosan ismert magyar híres emberek listája nem túl hosszú (a magyar Wiki listájának nagy részét nem nevezném országosan ismertnek), és ők is elsősorban a művészvilágból vagy a médiából kerültek ki. A politikusok közül a Gyurcsány-kormány államtitkára, Szetey Gábor állt ki először ilyen vallomással a nyilvánosság elé, az üzleti vezetők közül viszont, ha jól sejtem, Árvaié az első, nagyobb szabású coming out.

Advertisement

UPDATE: Eszpée azért talált olyan, korábbi linket, ahol Árvai "gay entrepreneur"-ként, azaz meleg vállalkozóként beszél magáról. Eddig is nyílt titoknak számított Árvai szexuális orientációja, nálunk azonban nem mindegy, hogy valaki a magyar sajtóban is beszél-e erről nyilvánosan, és Árvai most tette meg ezt a lépést.

(via hvg.hu)

Share This Story

Get our newsletter