Illustration for article titled Arra tényleg nincsenek szavak, ami most a német–brazilon történik

Szerintem én még nem láttam ilyen félidőt. Ehhez képest a mi Irapuatónk 1986-ban semmi nem volt. Úgy szerzett Németország 5-0-s vezetést Belo Horizontéban fél óra alatt, hogy hiába szurkolok nekik alapból, most már azért szorítok, hogy ne legyen még durvább a vérengzés.

Advertisement

Valamennyire hasonló ez, ahogy tavasszal a Real Madrid elintézte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligájában, vagy ahogy a hollandok az első vb-fordulóban kinyírták a címvédő spanyolokat. De azok a meccsek is kiegyenlítettebbek és kevésbé kegyetlenek voltak.

Az eleje még két egyenrangú csapat színvonalas csatáját ígérte, de az első – súlyos védelmi hibából született – német gól után szétesett minden. A brazilok konkrétan sehol sincsenek. Lemaradnak minden labdáról, elbuknak minden párharcot, nem érnek vissza.

Advertisement

Brazíliában vagyunk, a hazai rendezésű futball-világbajnokság elődöntőjében. A legtöbbszörös világbajnok otthonában. Tényleg nem tudom, előfordult-e már ennél brutálisabb dráma a labdarúgás történetében.

Nem is nagyon akaródzik elhinni, hogy ez így létezik. Pedig itt zajlik a szemem előtt. Mondom még egyszer, hátha felfogom: Németország 5-0-ra üti Brazíliát a félidőben.

Advertisement

Mi jöhet még?

Fotó: Natacha Pisarenko/AP

Share This Story

Get our newsletter