Szerintem Ă©n mĂ©g nem lĂĄttam ilyen fĂ©lidƑt. Ehhez kĂ©pest a mi IrapuatĂłnk 1986-ban semmi nem volt. Úgy szerzett NĂ©metorszĂĄg 5-0-s vezetĂ©st Belo HorizontĂ©ban fĂ©l Ăłra alatt, hogy hiĂĄba szurkolok nekik alapbĂłl, most mĂĄr azĂ©rt szorĂ­tok, hogy ne legyen mĂ©g durvĂĄbb a vĂ©rengzĂ©s.

Valamennyire hasonlĂł ez, ahogy tavasszal a Real Madrid elintĂ©zte a Bayern MĂŒnchent a Bajnokok LigĂĄjĂĄban, vagy ahogy a hollandok az elsƑ vb-fordulĂłban kinyĂ­rtĂĄk a cĂ­mvĂ©dƑ spanyolokat. De azok a meccsek is kiegyenlĂ­tettebbek Ă©s kevĂ©sbĂ© kegyetlenek voltak.

Az eleje mĂ©g kĂ©t egyenrangĂș csapat szĂ­nvonalas csatĂĄjĂĄt Ă­gĂ©rte, de az elsƑ – sĂșlyos vĂ©delmi hibĂĄbĂłl szĂŒletett – nĂ©met gĂłl utĂĄn szĂ©tesett minden. A brazilok konkrĂ©tan sehol sincsenek. Lemaradnak minden labdĂĄrĂłl, elbuknak minden pĂĄrharcot, nem Ă©rnek vissza.

BrazĂ­liĂĄban vagyunk, a hazai rendezĂ©sƱ futball-vilĂĄgbajnoksĂĄg elƑdöntƑjĂ©ben. A legtöbbszörös vilĂĄgbajnok otthonĂĄban. TĂ©nyleg nem tudom, elƑfordult-e mĂĄr ennĂ©l brutĂĄlisabb drĂĄma a labdarĂșgĂĄs törtĂ©netĂ©ben.

Advertisement

Nem is nagyon akarĂłdzik elhinni, hogy ez Ă­gy lĂ©tezik. Pedig itt zajlik a szemem elƑtt. Mondom mĂ©g egyszer, hĂĄtha felfogom: NĂ©metorszĂĄg 5-0-ra ĂŒti BrazĂ­liĂĄt a fĂ©lidƑben.

Mi jöhet még?

FotĂł: Natacha Pisarenko/AP