A Terminator: Genisysben Kyle Reese ismét visszamegy az időben, hogy megmentse Sarah Connort – de a nő menti meg őt. A sok időutazásnak hála az eredeti Terminátor-idősík megszűnt, egy alternatív valóságban folytatódik a történet.

Nem mondanám, hogy különösen lázba hozott az amúgy látványosra sikerült előzetes. Egy-két jól eltalált momentum van, de Emilia Khaleesi Clarke és Jai Courtney egyelőre elég idegennek tűnnek Sarah és Kyle szerepében. Az öreg Arnold terminátor viszont egyszerűen szomorú.

Az a bizonyos technoir-os, kilátástalan hangulat hiányzik az egészből, ami az első két részben annyira markáns volt – a közepesen gagyi CGI-endoskeleton például messze nem olyan baljósló, mint 1984-es stop-motion elődje volt. Persze ma nem is 1984-et írnuk.

Advertisement

A főellenség egy likvimetál robot lesz, azt hiszem ez a terminátorok csúcsa, a Kristanna Loken-féle izét inkább el is felejteném, az egész harmadik és negyedik résszel együtt. Egyelőre ezzel az előzetessel is hasonlóképp érzek – nyilvánvaló, hogy nem fogja a tökéletes egészet alkotó első két részt megközelíteni –, de még az is lehet, hogy 2015 júliusában kellemesen fogok csalódni.

Azért a sebhelyes John Connort marha jól eltalálták.