Argentínába menekült nácik ihlették az Ébredő erő gonoszait

Illustration for article titled Argentínába menekült nácik ihlették az Ébredő erő gonoszait

A keresztvasas fénykardot suhogtató figura pedig nem Sith.

A hetedik Csillagok háborúja rendezője, a sokak által hevesen gyűlölt J. J. Abrams az Empire magazinnak adott interjút, amiben elmondott néhány érdekes részletet az új filmről. Biztos van, aki aki spoileresnek tekinti az alábbi infókat, úgyhogy csak óvatosan.

Advertisement

A film egyik gonosza egy Kylo Ren nevű figura, az ő háromágú fénykardja rázta meg a világot, amikor novemberben kijött az első előzetes a filmhez. Na, ez a karakter egy Knights of Ren nevű rend tagja, és nem Sith. A Sith lovagok koncepcióját amúgy elég hamar kidolgozta George Lucas, de az eredeti trilógiában nem hangzik el a kifejezés, sőt, nincs is rá utalás, hogy Vader és Palpatine több lennének gonosz űrvarázslónál. Az első film, amiben már Sithek szerepeltek, a Baljós árnyak volt.

Illustration for article titled Argentínába menekült nácik ihlették az Ébredő erő gonoszait
Advertisement

Kylo Ren sisak nélkül, és két rohadt jól kinéző hóosztagos

Az Adam Driver által alakított Kylo Ren talán nem lesz annyira önálló figura, egy Supreme Leader Snoke-nak nevezett karakter alatt fog dolgozni – vicces, az Új reményben Vadert is Tarkin Nagymoff kutyájának nevezik, és Vader tényleg hallgat rá, a későbbi fimekben ez elég elképzelhetetlen lett volna. Snoke-ot Andy Serkis alakítja – itt is digitális mozgásrögzítéssel, ahogy a Gyűrűk urában Gollamot hozta –, az első trailer alatt az ő narrációját hallhatjuk.

A First Ordernek nevezett társulás – ők lesznek a rosszak –, nem annyira a Birodalom maradékát takarja, ahogy sokan tippelték. Az ötlet úgy jött, hogy a készítők elkezdtek beszélgetni, mi lett volna, ha az Argentínába menekült nácik újra együtt dolgoztak volna. Egy ilyen csoport vajon csodálná a Birodalmat? Úgy tekintenének Vaderre, mint egy mártírra?

Advertisement

A filmet december közepén mutatják be, lassan ideje lenne, hogy lássunk belőle egy új trailert. Két hete amúgy Dél-Koreában bemutattak egy előzetest, nagyjából már lathattuk mi is, viszont új snitt ebben is van. Csodálkozom is, hogy nem árasztotta el az internetet, de lehet, hogy csak én élek kő alatt.

Share This Story

Get our newsletter