This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Aranysakálellenes uszítás a bama.hu-n

Illustration for article titled Aranysakálellenes uszítás a bama.hu-n

Példátlanul aranysakálellenes írás jelent meg a bama.hu-n. Az egyébként a farkasok esetleges Baranya megyei feltűnéséről szóló cikkben hosszan ismerteteik a vadászok álláspontját, akik valóságos irtóhadjáratot folytatnak a megyében az aranysakálok ellen. Pedig az aranysakál lehengerlően aranyos csúcsragadozó, és mivel akkora, mint egy hosszabb lábú róka, egyáltalán nem félelemkeltő.

Advertisement

A tenyésztett fácánokkal szórakozó vadászoknak persze konkurenciát jelent az aranysakál, ami egyszer már teljesen kipusztult Magyarország területéről, de fura módon egy csomóan nem örülnek annak, hogy csodamódra nemhogy újra feltűnt, hanem kifejezetten izmos állománya alakult ki. A PR-hadjáratban gyakran felhasználják azt, hogy az állat népi neve a borzongatóan hagzó nádi farkas. Az aranysakál olyasmi helyzetben van, mint az erdélyi magyarok, akikért, amíg nem engedték őket ide, mindenki lelkesedett, aztán amikor megszűnt az elválasztó határ, kezdődött a románozás.

"Évente csak Baranyában több száz aranysakált lőnek ki a vadászok, mégis egyre nagyobb a populáció a szakértők szerint. A vadászok úgy látják, hogy jelentős kárt okoznak a vadállományban, őzgidák, szarvasborjak, vadmalacok is áldozatául eshetnek, illetve jelenlétükkel más területekre kényszerítik a nemes vadakat." - írja az uszító cikk.

Advertisement

Az aranysakál aranyossága inkább csak elméletben okoz jó érzést, mert óvatos állatról van szó, ami nem gyakran mutatja magát. A hangja viszont fenomenális élmény, ha begerjednek, az ember az afrikai szavannán érezheti magát. Fülhallgatókat fel, íme a szuperkoncert:

Néha azért meg lehet pillantani, az pedig ilyen remek élmény:

Profi fotón pedig még annál is jobban mutat:

Illustration for article titled Aranysakálellenes uszítás a bama.hu-n

Share This Story

Get our newsletter