Sz√°z √©ve nem volt ilyen aranyos l√©ny az √Āllatkertben, ahol Tarl√≥s Istv√°n csak 80 sz√°zal√©kos p√°ratartalom felett old√≥dott fel igaz√°n, miut√°n megn√©zettt n√©h√°ny mŇĪtoj√°st. Riport, a szezon legjobb animgifjeivel!

"Nekem romantikus elk√©pzel√©sem van az √ļjs√°g√≠r√°sr√≥l. Hippi megjelen√©sŇĪ laza arcok, csukl√≥b√≥l √≠rnak jobbn√°l jobb cikkeket, olvasnak, kutatnak, buliznak √©s az √∂sszes j√≥ csaj/faszi az ŇĎ √°gyukba akar b√ļjni."

Lieutenant Frank Drebin Cink-olvas√≥ kommentje dobolt a f√ľlemben, ahogy az emucsib√©k fel√© k√∂zel√≠t√≥ Tarl√≥s Istv√°n √©s sleppje ut√°n loholtam, egyre hi√©naszag√ļbb verejt√©kkel bor√≠tva, hi√ļzk√©nt hegyezve a f√ľlem, hogy a fŇĎpolg√°rmester elejt-e valami √©rt√©kes megjegyz√©st a nagy mar√°r√≥l vagy a v√≠zidiszn√≥r√≥l. Az √©n √°gyamba e pillanatban legf√∂ljebb az ersz√©nyes hangy√°sz b√ļjhatott volna be, ha nem √∂sszeg√∂mb√∂ly√∂dve alszik a kifut√≥ja sark√°ban.

Nem v√©letlen√ľl kergettem az √°llatok elŇĎtt faarccal vonul√≥ Tarl√≥st vagy √∂tvenedj√©re √©letemben. Sz√°z √©v ut√°n √ļjra l√°that√≥ a pand√°n√°l ls a koal√°n√°l is sokkal menŇĎbb s√∂r√©nyes hangy√°sz az √Āllatkertben, √©s a fŇĎpolg√°rmester ki nem maradna egy j√≥ kis √°llatos v√°g√≥k√©pbŇĎl.

Advertisement

Az eml√≠t√©sre sem m√©lt√≥ besz√©dek ut√°n Tarl√≥s, Pers√°nyi √°llatkert-fŇĎigazgat√≥ √©s t√°rsas√°guk √ļgy elszaladtak, mint a meggy√ļjtott fark√ļ KDNP-s, mint utŇĎbb kider√ľlt az√©rt, mert Tarl√≥snak sietnie kellett. Rohan√°s k√∂zben elŇĎbb a "T. Istv√°n szarik a galambokra" majd a "T. Istv√°n szarik a ko√°tikra" c√≠mŇĪ k√©pet festhettem volna meg, ha ugye nem szaladok, √©s emiatt nem ugr√°l a v√°szon a kezemben. Az √°llatk√≥rh√°zban v√©gre csillapodott kicsit a temp√≥, √©n meg elk√©pzeltem, hogy mi lenne, ha mindek√∂zben √°llatok figyeln√©nek minket, √©s √©rtetlenkedve b√°muln√°k, hogy mi√©rt b√°mulja egy nagy rak√°s ember irt√≥ intenz√≠ven azt, hogy egy ember √°llatokat b√°mul.

Advertisement

Tarl√≥s rinoc√©roszbŇĎr p√°nc√©lj√°n a kacag√≥ jancsi √ľt√∂tte az elsŇĎ r√©st azzal, hogy az √°gon val√≥ lengedez√©se k√∂zben a feje mindig ugyanott maradt, csak a teste meg a nyaka hint√°zott. Tarl√≥s megl√°tta a viccesen nagyfajŇĪ madarat, √©s √≠gy ki√°ltott fel:

Miért?

Advertisement

Pers√°nyi elmagyar√°zta, hogy az√©rt, hogy pontosan meg tudja c√©lozni a zs√°km√°nyt a csŇĎr√©vel.

Nagyj√°b√≥l ekkor vettem √©szre, hogy a fŇĎpolg√°rmester h√≥zentr√≥gert hord, h√≥feh√©ret, csillog√≥ arany csattal. De m√©g fel sem tudtam dolgozni a h√≠rt, m√°ris ott √°lltunk az eddigi √°llatsimogat√≥ ter√ľlet√©n. A piszk√°lhat√≥ kecsk√©k √°tk√∂lt√∂ztek a Vid√°mparkba, ide pedig szabadon tartott kengurukat √©s emucsib√©ket raktak. Abban rem√©nykedtem, hogy az emuk egyb√≥l agressz√≠ven csipkedni kezdik a megjelenteket, de sajnos nem, ink√°bb √≥vatosan elh√ļz√≥dtak. A kenguruk lust√°n d√∂gl√∂ttek az √°rny√©kban, √©n pedig megtekinthettem a "Tarl√≥s Istv√°n megtekint n√©h√°ny j√≥ nagy mŇĪtoj√°st" c√≠mŇĪ jelenetet.

Advertisement

Itt j√∂tt el a nagy klasszikus figura, a "nyomjunk egy szŇĎr√∂s √°llatot Tarl√≥s kez√©be, √©s megvan 15 c√≠mlapos megjelen√©s" ideje. Az √°ldozat egy kiskenguru volt, akikrŇĎl ember√ľnk gondosan meg√©rdeklŇĎdte, hogy karmol-e. Ha kengurut szeretn√©l buzer√°lni a k√∂zelj√∂vŇĎben, megnyugodhatsz, mert nem karmol!

Tov√°bb haladtunk a P√°lm√°h√°z fel√©, ahol kider√ľlt, hogy a szint√©n elk√∂lt√∂z√∂tt parasztudvar hely√©re ausztr√°l lak√≥k j√∂nnek, k√∂zt√ľk az idei √©v legnagyobb meglepet√©se. Tasm√°n √∂rd√∂g? Ding√≥? KacsacsŇĎrŇĪ emlŇĎs? Helyettes p√°rtsz√≥vivŇĎ? El sem tudom k√©pzelni, el√°rulni meg nem √°rult√°k el.

Advertisement

Az √ļj szuperszt√°rok, a csŇĎfejŇĪ l√©nyek kir√°lyai, a s√∂r√©nyes hangy√°szok az eddigi tevekifut√≥t kapt√°k meg. Na, itt m√°r F√°b√≥l Faragott Istv√°nb√≥l is elŇĎt√∂rt a d√∂bbent gyermek, √©s a fantasztikus hangy√°sz l√°tt√°n ennyit mondott:

Ňźsl√©ny!

A k√∂vetkezŇĎ √°llom√°s a lepkeh√°z volt, ahol nem lehetett nem √©szrevenni, hogy a fŇĎv√°ros ura 80 sz√°zal√©k feletti p√°ratartalomn√°l kezd elem√©ben lenni. Megl√°ttam a Tv2 st√°bj√°t √©s figyelni kezdtem, mi t√∂rt√©nik. F√©l percig se kelett figyelnem, √©s Tarl√≥s m√°ris a riporter√ľk v√°ll√°t lapogatta. De ez sem volt annyira izgalmas felfedez√©s, mint az, hogy a pr√©rikutya, b√°r semennyire sem kutyaszerŇĪ, √ļgy cs√≥v√°√©ja a fark√°t, mintha az √°ram r√°zn√° k√∂zben.

Advertisement

NAK koll√©g√°val m√©g visszament√ľnk az emuk √©s kenguruk k√∂z√©, ahol forradalmi √ļjdons√°got tal√°ltunk. Egy koncept artos ihletetts√©g mŇĪv√©szketrecet. Sima hull√°mospapag√°jok laktak benne, de a sz√≠nes kismad√°rcsapat egy szab√°lyos sz√ľrrelista d√≠szletben √©lt, amiben volt k√°beldob, l√©tra, k√∂t√©l, szersz√°mok, titokzatos hord√≥ √©s m√©g titokzatosabb vasker√©k, √©s egy csom√≥ felakasztott, sz√°rad√≥ ruha. √ďri√°si szinergi√°kat szabad√≠tana fel, illetve tal√°n a Ligetet is megmenten√© a tele√©p√≠t√©stŇĎl, ha a tervezett m√ļzuemok legal√°bb egyik√©t itt a ketrecekben rendezn√©k be.

Ekkor megállapítottuk, hogy a kenguru nálunk is lustább, és távoztunk.

Most pedig jöjjön még egy csomó jó kép:

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

(Az √∂sszes fot√≥ NAK mŇĎve, kiv√©ve az egyetlen b√©n√°t az arany h√≥zentr√≥gerr√≥l, ami az eny√©m. Az "√©n", az Szily L√°szl√≥t takarja, merthogy a posztot NAk kezdte el a k√©pek berak√°s√°val, ez√©rt az eg√©sz az ŇĎ neve alatt fut.)