This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Annyira zavarta őket, hogy dolgozni akart, hogy megverték

Megszületett a Magyar Távirati Iroda idei legjobb mondata. Egy mondat, amiben regények, novellák és Szomjas György-forgatókönyvek rejlenek.

Advertisement

Zavarta a reggeliző közmunkásokat, hogy társuk dolgozni kezdett, ezért megverték.

Hírügynükségi munkatárs aránylag ritkán ír le örökbecsű, az korszakot vagy egy közhagulatot tökéletesen lefestő mondatot. Olyan mondatot, amiben további mondatok százai rejlenek, mint valami matrjoskában. Olyan mondatot, ami egyben regény, novella, szociográfia és filmforgatókönyv.

Advertisement

Annak az egyelőre ismeretlen kollégának, akik a 2014. szeptember 3., szerda 11:29-es, "Többnapos elzárást kaptak a verekedő közmunkások" című hírt írta, mégis sikerült. Gratulálok hozzá!

Ez így jó, ahogy van, minden további részlet megismerése felesleges, sőt káros, de a jegyzőkönyvmániások kedvéért itt a teljes hír:

Többnapos elzárást kaptak a verekedő közmunkások

Debrecen, 2014. szeptember 3., szerda (MTI) - Zavarta a reggeliző közmunkásokat, hogy társuk dolgozni kezdett, ezért megverték. A két garázdát jogerősen 15, illetve 25 nap elzárásra ítélte a bíróság - közölte a hajdú-bihari főügyész szerdán az MTI-vel.

Jónáné Pocsai Edit elmondta: a halápi erdészet Újléta melletti erdejében két közmunkás szóváltásba keveredett egyik társukkal, aki - miközben ők reggeliztek -, munkához készülődve kapát kezdett élezni.

Ez zavarta az étkezőket, ezért felszólították a sértettet, hogy hagyja abba az élezést. Ennek ő nem tett eleget, mire előbb az egyik, majd a másik reggeliző is ököllel arcon ütötte a dolgozni akaró férfit, aki a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Debreceni Járási Ügyészség gyorsított eljárásban garázdaság vétsége miatt bíróság elé állította a két büntetett előéletű gyanúsítottat, akiket a Debreceni Járásbíróság jogerősen 15, illetve 25 nap elzárásra ítélt - tájékoztatott a hajdú-bihari főügyész.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter