Annyira jó lenne, ha csak egy chatappot kéne használnom!

Illustration for article titled Annyira jó lenne, ha csak egy chatappot kéne használnom!

Az utóbbi napokban fogott el az az érzés, hogy egyszerűen túl sok alkalmazást használok relatíve kevés dologra. A legjobb példa erre, hogy összesen négy chat-alkalmazást vagyok kénytelen figyelni.

Advertisement

Hiába kebelezte be a Facebook a Whatsappot, még mindig létezik mindkettő. A gmailes chat alól bajos lenne kibújni. A Snapchat meg a legszórakoztatóbb mind közül, a társaság mókamestere. Utóbbival még akkor is küldök üzeneteket, amikor nincs mondandóm, egyszerűen annyira tetszik a pillanatnyisága, a légiessége, valamint az, hogy végre van valami, ami nem tárol el mindent. (És egyébként is, a facebookos és a gmailes chatduplikációt nagyvonalúan nem számoltam, úgyhogy ennyi tényleg belefér.)

Ha egy tökéletes világban élné(n)k, akkor a következő dolgok történnének:

  • A Facebook a Whatsapp után megvenné a Snapchatet is, majd a háromból összegyúrna egy szuperchatet, ez egyértelmű lenne, mint a Messenger, felhasználóbarát, mint a Whatapp, és opcionálisan beállítható lenne rajta a Snapchat-funkció. Ez simán lenyomná a Houngoutsot.
  • A Facebook megvenné a Tindert is, ami a kapcsolatban nem lévő felhasználóknál – de csak náluk – rögtön aktiválódna!
  • A Tumblr bekebelezné a meglehetősen egyoldalú, mégis lenyűgöző Instagramot, valamint beépítene egy feedolvasót, hogy a dashen tényleg minden ott lehessen. Egyúttal a tumblr-es posztokban rá lehetne szűrni a különböző típusokra: kép, idézet, videó stb., vagy a saját magunk által beállítható körökre. Ezzel talán a Twitter is okafogyottá válhatna, a feedolvasó viszont biztosan.
  • A Google megmaradna levelezésre és a privát anyagok tárolására, rendezgetésére. Esetleg keresésre.
  • Azt már tényleg csak félve írom le, hogy lenne egy olyan alkalmazás is, ami tudna kezelni egy YouTube/Soundcloud/Bandcamp hibrid lejátszási listát. Ha ez megvan, nyilván egyértelmű volna a Last.fm és a Discogs beolvasztása. De vegyük úgy, hogy ezt nem is mondtam már!
Advertisement

Persze a tökéletes világ sem állna meg. Mindig lennének újabb platformok, forradalmi újításokkal, ahova először a fiatalok menekülhetnének az idősebbek elől, majd idővel ezeket is kegyetlenül bekebelezné egy globális mamut. És így tovább.

Szerintem így. Ti min változtatnátok?

A képet az LG telefonommal printscreeneltem, a keret a Google-fotókból van, a szűrő Instagram. A háttérben Jackson Pollock Number 1-jából van egy részlet.

Share This Story

Get our newsletter