Annyira jó lenne, ha csak egy chatappot kéne használnom!

Az utóbbi napokban fogott el az az érzés, hogy egyszerűen túl sok alkalmazást használok relatíve kevés dologra. A legjobb példa erre, hogy összesen négy chat-alkalmazást vagyok kénytelen figyelni.

Hiába kebelezte be a Facebook a Whatsappot, még mindig létezik mindkettő. A gmailes chat alól bajos lenne kibújni. A Snapchat meg a legszórakoztatóbb mind közül, a társaság mókamestere. Utóbbival még akkor is küldök üzeneteket, amikor nincs mondandóm, egyszerűen annyira tetszik a pillanatnyisága, a légiessége, valamint az, hogy végre van valami, ami nem tárol el mindent. (És egyébként is, a facebookos és a gmailes chatduplikációt nagyvonalúan nem számoltam, úgyhogy ennyi tényleg belefér.)

Advertisement

Ha egy tökéletes világban élné(n)k, akkor a következő dolgok történnének:

  • A Facebook a Whatsapp után megvenné a Snapchatet is, majd a háromból összegyúrna egy szuperchatet, ez egyértelmű lenne, mint a Messenger, felhasználóbarát, mint a Whatapp, és opcionálisan beállítható lenne rajta a Snapchat-funkció. Ez simán lenyomná a Houngoutsot.
  • A Facebook megvenné a Tindert is, ami a kapcsolatban nem lévő felhasználóknál – de csak náluk – rögtön aktiválódna!
  • A Tumblr bekebelezné a meglehetősen egyoldalú, mégis lenyűgöző Instagramot, valamint beépítene egy feedolvasót, hogy a dashen tényleg minden ott lehessen. Egyúttal a tumblr-es posztokban rá lehetne szűrni a különböző típusokra: kép, idézet, videó stb., vagy a saját magunk által beállítható körökre. Ezzel talán a Twitter is okafogyottá válhatna, a feedolvasó viszont biztosan.
  • A Google megmaradna levelezésre és a privát anyagok tárolására, rendezgetésére. Esetleg keresésre.
  • Azt már tényleg csak félve írom le, hogy lenne egy olyan alkalmazás is, ami tudna kezelni egy YouTube/Soundcloud/Bandcamp hibrid lejátszási listát. Ha ez megvan, nyilván egyértelmű volna a Last.fm és a Discogs beolvasztása. De vegyük úgy, hogy ezt nem is mondtam már!

Persze a tökéletes világ sem állna meg. Mindig lennének újabb platformok, forradalmi újításokkal, ahova először a fiatalok menekülhetnének az idősebbek elől, majd idővel ezeket is kegyetlenül bekebelezné egy globális mamut. És így tovább.

Szerintem így. Ti min változtatnátok?

A képet az LG telefonommal printscreeneltem, a keret a Google-fotókból van, a szűrő Instagram. A háttérben Jackson Pollock Number 1-jából van egy részlet.

Share This Story

Get our newsletter