Illustration for article titled Schiffer nyújtott segítő kezet Kövér László gyalázatos eszmefuttatásához

Vasárnapig kellett várni a hét legjobb közleményére. Hát ennél most már tényleg nem lesz jobb.

DK: Schiffer nyújtott segítő kezet Kövér László gyalázatos eszmefuttatásához

A fideszes házelnök Schiffer András meghívására vett részt egy elvileg Magyarország jövőjéről szóló beszélgetésen. Kövér László a nagy meleg hatására még önmagát is felülmúlta, amikor arról beszélt, hogy a Gyurcsány-kormány 2006-ban polgárháborús állapotokat és utcai erőszakos megmozdulásokat okozott.

A házelnök vélhetően nem szívesen emlékszik már arra, hogy a Fidesz felhergelt futballhuligánjai lángba borították Budapest belvárosát, majd amikor a rendőrség közbelépett, Orbán Viktor rendőrterrort kiáltva játszott forradalmárosdit az általa okozott romok tetején.

A Demokratikus Koalíció sajnálja, hogy Schiffer András – egy elvileg ellenzéki párt társelnökeként – képes volt segítő kezet nyújtani Kövér László gyalázatos eszmefuttatásához. A DK továbbá nem kér Kövér László és a Fidesz önkényesen osztogatott “magyarsági bizonyítványából”. A DK szerint magyarnak lenni nem érdem, hanem felelősség: felelősség az országért és felelősség egymásért, politikai nézetektől függetlenül. A nemzet fogalmát kirekesztésre használó magyar jobboldal ezzel nyilvánvalóan nincs tisztában.

Varju László alelnök, DK

Ilyenekre szokták azt írni a politika iránt érdeklődő indulatosabb entellektüelek, hogy akkor inkább Orbán Viktor forever. Én azonban most sem esek túlzásoka, mert nem vagyok olyan!

Advertisement

Az előzmény:

Share This Story

Get our newsletter