This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Angolai, Fülöp-szigeteki, izlandi Cink-olvasók, jelentkezzetek!

Illustration for article titled ​Angolai, Fülöp-szigeteki, izlandi Cink-olvasók, jelentkezzetek!

Baromi sok magyar élhet Vietnamban, Afrikában viszont hatalmas Cink-mentes övezetek akadnak. Megnéztük, a Földön hol olvasnak Cinket, és meglepetésból estünk ámulatba. Irtó érdekes dolgok derültek ki!

Advertisement

Nem vagyok egy óriási statisztikabuzi, de az éjjel elkapott valami, fogtam magam, és megnéztem a Google Analyticsben, hogy szerdán a világ melyik országából hányan olvasták a Cinket. Olyan érdekes volt, hogy egy órára ott ragadtam, íme az eredménye:

Egész jó napunk volt, 34327 egyedi látogatóval, akik 42573 látogatást produkáltak. (A látogatás egy olyan menetet jelent, ami azzal kezdődik, hogy rákattintasz a Cinkre, majd olvasol, kommentelsz, posztolsz, amennyit nem szégyellsz, és akkor zárul le, ha 30 percig nem csináltál semmit. Így egy ember egy nap több látogatást is produkálhat.)

Advertisement

Az összbenyomásom az volt, hogy egy rakás olyan helyről is olvastatok Cinket, amire egyáltalán nem számítottam volna. Volt például 2 látogatás Angolából, a Fülöp-szigetekről és Mozambikból, de még Afganisztánban, Izlandon, Chilében és Venezuelában is volt egy olyan ember, aki a mi posztjainkon szórakozott szerdán.

Ha te voltál az egyik, írd meg, hogy mit csinálsz ott és miért olvastál Cinket és azon belül melyik posztot!

A Cink-olvasók összességében szépen lefedik a kontinenseket, kivéve két területet: Afrikát és a Közel- és Közép-Kelet durván Kirgizisztántól Irakig és Pakisztánig terjedő jókora foltját.

Advertisement

Afrika az igazi gigantikus fehér folt, itt az az ország a kivétel, ahonnan egyáltalán akadt olvasónk. Afrika Cink-bázisa, első blikkre meglepő módon, Kenya volt 10 látogatással. Mi lehet a háttérben? Adná magát a turizmus-vadászat, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy vadász- vagy állanéző szafarin valaki netezgessen a szavannán. Főleg, hogy ott van Egyiptom, ahol tutira százával-ezrével vannak magyarok a resortokban, de ahonnan egy fia olvasó sem jelentkezett szerdán.

Akkor mi a jelenség oka? Fogalmam sincs, írjátok meg ti Kenyából!

Kenyán kívül még Dél-Afrikában van kimutatható Cink-tábor.

Ázsiában van az emlegetett vakfoltunk, de azon kvül szépen lefedjük a gigakontinenst, Mongólia és Pápua-Új Guinea kivételével. Kelet-Ázsiában ért a legnagyobb meglepetés, amikor megláttam Vietnam adatait.

Advertisement

Tök sok magyar mozoghat, sőt talán lakhat is Vietnamban, ahonnan 163 látogatás érkezett, többen olvasták innen a Cinket, mint mondjuk Kanadából, Svédországból, Franciaországból, Spanyolországból vagy például a magyar kisebbség lakta Ukrajnából vagy Szerbiából. Vietnam annyira magyar ország lett, hogy az összesített, Magyarországot is tartalmazó világtoplistán a 9-dik lett.

Illustration for article titled ​Angolai, Fülöp-szigeteki, izlandi Cink-olvasók, jelentkezzetek!
Advertisement

Korábban olyanokat hallottam, hogy milyen sok magyar bizniszel, menekült a törvény elől vagy csak költözött simán Kambodzsába. Ehhez képest onnan csak 3 darab látogatásunk akadt szerdán. Vietnam eredményét segít értékelni, hogy a stabilan sok magyar turistát és állítólag sok letelepedőt is vonzó Thaiföldről 43 látogatásunk volt.

A Cink közép-amerikai hídfőállása Costa Rica 8 látogatással. Nagy rajongója vagyok a távolból a dzsungelekben, parti kunyhókban és lajhárokban gazdag országnak jelentkezzetek onnan is! Észak-Amerikát persze lefedjük, délen viszont értek meglepetések. A két szárazföldi ország, Paraguay és Bolívia ellenáll a Cink-csábításnak, csakugy, mint Kolumbia és Ecuador.

Advertisement

Hatalmas verseny a legnagyobb idegebeli olvasótábor címéért az amerikai és a nagy-britanniai magyarok között, szerdán az eredmény: US-UK 880-833, míg a stabil harmadik a németországi magyar közösség volt.

További jó olvasást meg nézegetést!

Share This Story

Get our newsletter