Baromi sok magyar √©lhet Vietnamban, Afrik√°ban viszont hatalmas Cink-mentes √∂vezetek akadnak. Megn√©zt√ľk, a F√∂ld√∂n hol olvasnak Cinket, √©s meglepet√©sb√≥l est√ľnk √°mulatba. Irt√≥ √©rdekes dolgok der√ľltek ki!

Nem vagyok egy óriási statisztikabuzi, de az éjjel elkapott valami, fogtam magam, és megnéztem a Google Analyticsben, hogy szerdán a világ melyik országából hányan olvasták a Cinket. Olyan érdekes volt, hogy egy órára ott ragadtam, íme az eredménye:

Eg√©sz j√≥ napunk volt, 34327 egyedi l√°togat√≥val, akik 42573 l√°togat√°st produk√°ltak. (A l√°togat√°s egy olyan menetet jelent, ami azzal kezdŇĎdik, hogy r√°kattintasz a Cinkre, majd olvasol, kommentelsz, posztolsz, amennyit nem sz√©gyellsz, √©s akkor z√°rul le, ha 30 percig nem csin√°lt√°l semmit. √ćgy egy ember egy nap t√∂bb l√°togat√°st is produk√°lhat.)

Az √∂sszbenyom√°som az volt, hogy egy rak√°s olyan helyrŇĎl is olvastatok Cinket, amire egy√°ltal√°n nem sz√°m√≠tottam volna. Volt p√©ld√°ul 2 l√°togat√°s Angol√°b√≥l, a F√ľl√∂p-szigetekrŇĎl √©s Mozambikb√≥l, de m√©g Afganiszt√°nban, Izlandon, Chil√©ben √©s Venezuel√°ban is volt egy olyan ember, aki a mi posztjainkon sz√≥rakozott szerd√°n.

Advertisement

Ha te volt√°l az egyik, √≠rd meg, hogy mit csin√°lsz ott √©s mi√©rt olvast√°l Cinket √©s azon bel√ľl melyik posztot!

A Cink-olvas√≥k √∂sszess√©g√©ben sz√©pen lefedik a kontinenseket, kiv√©ve k√©t ter√ľletet: Afrik√°t √©s a K√∂zel- √©s K√∂z√©p-Kelet durv√°n Kirgiziszt√°nt√≥l Irakig √©s Pakiszt√°nig terjedŇĎ j√≥kora foltj√°t.

Advertisement

Afrika az igazi gigantikus feh√©r folt, itt az az orsz√°g a kiv√©tel, ahonnan egy√°ltal√°n akadt olvas√≥nk. Afrika Cink-b√°zisa, elsŇĎ blikkre meglepŇĎ m√≥don, Kenya volt 10 l√°togat√°ssal. Mi lehet a h√°tt√©rben? Adn√° mag√°t a turizmus-vad√°szat, de nehezen tudom elk√©pzelni, hogy egy vad√°sz- vagy √°llan√©zŇĎ szafarin valaki netezgessen a szavann√°n. FŇĎleg, hogy ott van Egyiptom, ahol tutira sz√°z√°val-ezr√©vel vannak magyarok a resortokban, de ahonnan egy fia olvas√≥ sem jelentkezett szerd√°n.

Akkor mi a jelenség oka? Fogalmam sincs, írjátok meg ti Kenyából!

Keny√°n k√≠v√ľl m√©g D√©l-Afrik√°ban van kimutathat√≥ Cink-t√°bor.

√Āzsi√°ban van az emlegetett vakfoltunk, de azon kv√ľl sz√©pen lefedj√ľk a gigakontinenst, Mong√≥lia √©s P√°pua-√öj Guinea kiv√©tel√©vel. Kelet-√Āzsi√°ban √©rt a legnagyobb meglepet√©s, amikor megl√°ttam Vietnam adatait.

Advertisement

T√∂k sok magyar mozoghat, sŇĎt tal√°n lakhat is Vietnamban, ahonnan 163 l√°togat√°s √©rkezett, t√∂bben olvast√°k innen a Cinket, mint mondjuk Kanad√°b√≥l, Sv√©dorsz√°gb√≥l, Franciaorsz√°gb√≥l, Spanyolorsz√°gb√≥l vagy p√©ld√°ul a magyar kisebbs√©g lakta Ukrajn√°b√≥l vagy Szerbi√°b√≥l. Vietnam annyira magyar orsz√°g lett, hogy az √∂sszes√≠tett, Magyarorsz√°got is tartalmaz√≥ vil√°gtoplist√°n a 9-dik lett.

Advertisement

Kor√°bban olyanokat hallottam, hogy milyen sok magyar bizniszel, menek√ľlt a t√∂rv√©ny elŇĎl vagy csak k√∂lt√∂z√∂tt sim√°n Kambodzs√°ba. Ehhez k√©pest onnan csak 3 darab l√°togat√°sunk akadt szerd√°n. Vietnam eredm√©ny√©t seg√≠t √©rt√©kelni, hogy a stabilan sok magyar turist√°t √©s √°ll√≠t√≥lag sok letelepedŇĎt is vonz√≥ Thaif√∂ldrŇĎl 43 l√°togat√°sunk volt.

A Cink k√∂z√©p-amerikai h√≠dfŇĎ√°ll√°sa Costa Rica 8 l√°togat√°ssal. Nagy rajong√≥ja vagyok a t√°volb√≥l a dzsungelekben, parti kunyh√≥kban √©s lajh√°rokban gazdag orsz√°gnak jelentkezzetek onnan is! √Čszak-Amerik√°t persze lefedj√ľk, d√©len viszont √©rtek meglepet√©sek. A k√©t sz√°razf√∂ldi orsz√°g, Paraguay √©s Bol√≠via ellen√°ll a Cink-cs√°b√≠t√°snak, csakugy, mint Kolumbia √©s Ecuador.

Advertisement

Hatalmas verseny a legnagyobb idegebeli olvasótábor címéért az amerikai és a nagy-britanniai magyarok között, szerdán az eredmény: US-UK 880-833, míg a stabil harmadik a németországi magyar közösség volt.

További jó olvasást meg nézegetést!