Alapos cikket √≠rt a fenti c√≠mmel a N√©pszabads√°g arr√≥l, hogy az LMP-nek mik is a sz√°nd√©kai mostan√°ban. Schiffer Andr√°s√©k eszerint nagyon erŇĎsen √≥hajtanak koncetr√°lni a vid√©kre, √©s nem v√©letlen√ľl ker√ľltek parlamenti befut√≥ helyekre n√°luk a f√∂ldh√∂z is √©rtŇĎ politikusok.

Ezt olvasom:

Ez volt az egyik szempont az orsz√°gos lista √∂ssze√°ll√≠t√°s√°n√°l is: nemcsak az agr√°rv√©gzetts√©gŇĪ √©s -gyakorlat√ļ (emellett pedig agilis, mozdonyszerŇĪen nyomul√≥ √©s j√≥l kommunik√°l√≥) Sallai R. Benedek ker√ľlt befut√≥ helyre, hanem a kutat√≥i p√°ly√°t ter√ľletfejlesztŇĎi praxissal kieg√©sz√≠tŇĎ Ikotity Istv√°n is (a sokdiplom√°s, a felsŇĎoktat√°si szf√©r√°ban is otthonosan mozg√≥ Ikotityra emellett a hallgat√≥k √©s a fiatal √©rtelmis√©giek megsz√≥l√≠t√°s√°ban is fontos szerep h√°rul majd), jelezve, hogy a f√∂ldt√©m√°t a most indul√≥ ciklusban kiemelten kezelik, √©s ehhez a szem√©lyi √°llom√°nyt is hozz√°rendelik.

Az √ļjs√°g szerint teh√°t nem v√©letlen√ľl pr√≥b√°lta mondani Schiffer t√°rseln√∂k abban a h√≠res, K√°lm√°n Olga-f√©le interj√ļban, hogy

a sz√©lsŇĎs√©gesek vitorl√°j√°b√≥l nem a t√ļlhajtott szimb√≥lumpolitiz√°l√°ssal, hanem a leszakad√≥ r√©tegek √©s t√©rs√©gek v√°ls√°g√°nak megold√°s√°val, mindenekelŇĎtt a munkan√©lk√ľlis√©g kezel√©s√©vel kell kifogni a szelet.

Advertisement

Az LMP ugyanis nemcsak a baloldalt, a Jobbikot is riválisának tekinti, és olyan pályát szeretne felrajzolni és bejárni szépecskén, amelynek végén a kihívó szerepében futna neki 2018-nak. Ambiciózus, akárhogy is nézem.

Mindenesetre az im√©nt kaptunk egy √©rtes√≠t√©st a p√°rtt√≥l, amely szerint Sz√©l Bernadett, Ikotity Istv√°n √©s Sallai R. Benedek halad√©ktalanul Kishantosra utaznak, ahol t√∂rt√©netesen elkezdt√©k ma besz√°ntani a helyi biogazdas√°gt√≥l ŇĎsz v√©g√©n botr√°nyos k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt elvett √©s m√°soknak odaadott f√∂ldeket. Schiffer Andr√°s pedig √≠gy ki√°ltott a Facebookon: √ĀLL√ćTSUK MEG A KISHANTOSI F√ĖLDRABL√ĀST!

Advertisement

(Igen, tudom, Kishantossal eddig is hangs√ļlyosan foglalkozott az LMP.)

Fotó: Soós Lajos/MTI