Illustration for article titled Amit Kálmán Olga nem hallott meg

Alapos cikket írt a fenti címmel a Népszabadság arról, hogy az LMP-nek mik is a szándékai mostanában. Schiffer Andrásék eszerint nagyon erősen óhajtanak koncetrálni a vidékre, és nem véletlenül kerültek parlamenti befutó helyekre náluk a földhöz is értő politikusok.

Advertisement

Ezt olvasom:

Ez volt az egyik szempont az országos lista összeállításánál is: nemcsak az agrárvégzettségű és -gyakorlatú (emellett pedig agilis, mozdonyszerűen nyomuló és jól kommunikáló) Sallai R. Benedek került befutó helyre, hanem a kutatói pályát területfejlesztői praxissal kiegészítő Ikotity István is (a sokdiplomás, a felsőoktatási szférában is otthonosan mozgó Ikotityra emellett a hallgatók és a fiatal értelmiségiek megszólításában is fontos szerep hárul majd), jelezve, hogy a földtémát a most induló ciklusban kiemelten kezelik, és ehhez a személyi állományt is hozzárendelik.

Advertisement

Az újság szerint tehát nem véletlenül próbálta mondani Schiffer társelnök abban a híres, Kálmán Olga-féle interjúban, hogy

a szélsőségesek vitorlájából nem a túlhajtott szimbólumpolitizálással, hanem a leszakadó rétegek és térségek válságának megoldásával, mindenekelőtt a munkanélküliség kezelésével kell kifogni a szelet.

Advertisement

Az LMP ugyanis nemcsak a baloldalt, a Jobbikot is riválisának tekinti, és olyan pályát szeretne felrajzolni és bejárni szépecskén, amelynek végén a kihívó szerepében futna neki 2018-nak. Ambiciózus, akárhogy is nézem.

Mindenesetre az imént kaptunk egy értesítést a párttól, amely szerint Szél Bernadett, Ikotity István és Sallai R. Benedek haladéktalanul Kishantosra utaznak, ahol történetesen elkezdték ma beszántani a helyi biogazdaságtól ősz végén botrányos körülmények között elvett és másoknak odaadott földeket. Schiffer András pedig így kiáltott a Facebookon: ÁLLÍTSUK MEG A KISHANTOSI FÖLDRABLÁST!

Advertisement

(Igen, tudom, Kishantossal eddig is hangsúlyosan foglalkozott az LMP.)

Fotó: Soós Lajos/MTI

Share This Story

Get our newsletter