Az első tétmeccsét játszó gibraltári válogatott két profival felállva kapott hetet a lengyelektől, esetükben érdekesebb a foglalkozásuk, mint a klubjuk.

A 30 ezres lakosból ezt a válogatottat tudta összerakni a remek nevű Allen Bula szövetségi kapitány, aki megtiltotta játékosainak, hogy autogramot kérjenek Robert Lewandowskitól.

Advertisement

A kezdőcsapatból csak az izraeli Bnei Yehudában játszó Liam Walker, és az angol harmadosztályú Preston jobbhátvédje, Scott Wiseman profi focista, a többiek rendőrök, tűzoltók, hivatalnokok és egyéb rendes állás mellett focizó amatőrök. A gibraltári szurkolók azt biztos nem kiabálták a meccs után, hogy "Dolgozzatok!".

A játékosoknak biztos nagy élmény világsztárok ellen focizni, más kérdés, hogy rendszeresen felmerül, hogy ezeket a törpeállamokat egymással kéne versenyeztetni, és utána csak a legjobbak léphetnének ki az európai fociszínpadra. Az is igaz ugyanakkor, hogy a nagy sztárok se halnak bele, ha egy-két évente Andorrával vagy Gibraltárral kell játszaniuk, nem igaz?

(via Peterfromtexas)

Share This Story

Get our newsletter