This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ami ~10 kerületről ~10 év alatt kiderül

Illustration for article titled Ami ~10 kerületről ~10 év alatt kiderül

„A Pingvin Non-Stop melegszendvicse. Orczy térhez közel thaibox edzés. Kultiplexben csődölés.” Anyám mindig azt mondja, nem kell olyan messzire utazni. Jótanácsát Hakapeszik olvasónk is megfogadta, és megírta a tegnapi fővárosos poszt budapesti (és székesfehérvári) verzióját. Sokkal viccesebb, mint az eredeti!

Advertisement

cirka 10 év cirka 10 város cirka 1 ember

Székesfehérvár tényleg a királyok városa? A Ferencváros tényleg dzsumbuj? A VI. kerület mindent visz? A Az elmúlt cirka 10 évben cirka 10 városban (vagy városrészben) éltem, általában n+1 emberrel. Egy csomó dologra rájöttem, egy csomó dologra meg nem. Közben ettem is, meg ittam is, nehogy meghaljak. Le a turistákkal!

Székesfehérvár, Fejér megye

Lakosság: ~ 100.000 fő
Eltöltött idő: 19 év

Mit csináltál itt?

Itt születtem és végeztem alap- és középfokú tanulmányaimat, egyébként fogalmam sincs. Szerető család, sok barát. Love Videoton. Punkerségtől, az alteron át, a IDM-ig. Sok bandázás mindenféle padon, első szexuális élmények, verekedések. Első olvasmányélményeim. Az univerzum folyamatosan tágul. Misék. Két szó: Gáz utca!

Mi volt a legjobb kaja?

Az otthoniak játékon kívül maradnak, mert ti úgysem fogtok belőle enni soha. De, hogy ne kelljen kést, meg villát használnotok, ajánlom nektek a Pingvin Non-Stop melegszendvicsét, a Vadászkürt vagdaltas szendvicsét és a don’t forget special-t, vagyis a Nefelejcs pékség sóskiflijét. Inni lehet vadászt (nektek: VBK, Leo vagy vörösboros kóla), sört bárhol. Kell is, mert szórakozni nem igen fogsz.

Mi az a dolog Fehérvárban, ami tök jó lenne, ha Budapesten is lenne?

A Videoton FC. Na jó: a Videoton FC, a Deák Képtár és Deák kút, illetve a Kafka Beat.

Mi volt a legmeglepőbb dolog?

Hogy nem lettem alkoholista.

És összességében jó hely ez a Fehérvár?

Persze. Minden MJV jó hely, nem tudtad?

Laknál itt?

Simán, bár ez nem volna nagy sportteljesítmény.

XII. kerület, Budapest

Lakosság: ~ 50.000 fő
Eltöltött idő: 1 év

Mit csináltál itt?

2001-ben ide költöztem albérletbe. Közel volt a Déli, és még sem a gettó. Polgári öntudat, pántlika. A TF-es beszédek után hamar, még felizgulva haza lehetett érni, hogy a haza nevében mindenki lefeküdjön a barátnőjével.

Mi volt a legjobb kaja?

A régi Maros étteremben a cigánypecsenye és a marhapörkölt. A hely már nem a régi és új szakács van, ezért esélyetek sincs.

Mi az a dolog a XII. kerületben, ami tök jó lenne, ha Budapesten máshol is lenne?

A Normafa.

Mi volt a legmeglepőbb dolog?

Hogy nem szoktam rá a vénassszonyos nordik vókingra.

És összességében jó hely ez a XII?

Persze. Feltéve, ha a Böszörményi út felett laksz.

Laknál itt?

Persze. Feltéve, ha a Böszörményi út felett laknék.

Ferencváros, Budapest

Lakosság: ~ 60.000 fő
Eltöltött idő: 1 év

Mit csináltál itt?

2002-ben átcuccoltunk a jóval olcsóbb IX-be, a nagyvárad térre (egy ismert médiaszemélyiség költöztetett, aki sokkot kapott a helytől), ahol egy 150 nm-es lakásban laktunk heten. A polgári öntudat sorvadóban, bár az ing-mellény kombó ekkor még kitartott. Orczy térhez közel thaibox edzés. Egy kisebb roma srácot kiütök, utána a bátyja úgy lerendez a ringben, hogy alig találok haza (többet nem megyek). Az üllői tele kurvákkal, soha nem merünk még csak rájuk nézni sem. Ennek ellenére egy idő után névről ismernek. Magyarázkodás a szülőknek.

Mi volt a legjobb kaja?

Lónyai utcai gyros. Fornetti pékség a nagyvárad téri aluljáróban. Bort, sört, csak ott, ahol az úri közönség táncol, vagyis a Ráday utcában (az még menő hely volt).

Mi az a dolog a Ferencvárosban, ami tök jó lenne, ha Budapesten máshol is lenne?

Hirtelen semmi nem jut az eszembe.

Mi volt a legmeglepőbb dolog?

Hogy nem bökdöstek meg minket.

És összességében jó hely ez a IX?

Persze, hogy nem.

Laknál itt?

Nem.

Kispest, Budapest

Lakosság: ~ 61.000 fő
Eltöltött idő: 1,5 év

Mit csináltál itt?

2003-ban itt laktam. Egy lakótelepen. A piachoz közel. Szakkolégium, jezsuiták, szakítás utáni sebnyalogatás. A polgári öntudat az ing-mellény kombóval eltűnik, igazodom a környékhez. Trapézos szabadidő naci, edzőcipő, kapucnis pulóver. Akár otthonosan is érezhetném magam (→ Fehérvár), de rádöbbenek, hogy Budapest tulajdonképpen a vidék fővárosa. Visszarablok egy táskát, ami félő, hogy nem az, amit elloptak tőlünk. Kultiplexben csődölés. Az univerzum szűkül.

Mi volt a legjobb kaja?

Piac melletti kínai. A fenntartók azóta már távoztak, újak vannak, azóta szar. Rengeteg sör az Arany Oroszlán nevezetű bódékocsmában, ahol egyszer énekelnem kellett egy szabaduló bulin.

Mi az a dolog Kispestben, ami tök jó lenne, ha Budapesten máshol is lenne?

Az Arany Oroszlán.

Mi volt a legmeglepőbb dolog?

Hogy nem bökdöstek meg minket.

És összességében jó hely ez a XIX?

Persze, hogy nem.

Laknál itt?

Nem.

VI. kerület, Budapest

Lakosság: ~ 40.000 fő
Eltöltött idő: 1 év

Mit csináltál itt?

2005-ben ide költöztem albérletbe. Síp utca. Akkor még menő hely volt a Blues kocsma és a Zappa, illetve a Szóda. Utóbbiba általában nem fértünk be, a többire csak ritkán volt pénzünk. Egy 80 nm-es lakásban laktunk öten. Megismerkedtem a későbbi feleségemmel, de nem jött el a randira. A másodikra eljött, de hozta négy barátját és az egyik öccsét. A polgári öntudat helyét lassan átveszi valami általános spleen. A szembeszomszéd állandóan baszogat, hogy ne dohányozzunk a gangon. Többen disszidálnak.

Mi volt a legjobb kaja?

A Síp utcai Zamatka megbízható volt, de miután a kiszolgáló csak műkörmét megtaláltam a bácskai rizses húsomba, többet nem mentem. A kóser kifőzdék messze a legjobbak voltak, sólet foreva, de arra gyanakodtam, hogy ezek tudják, hogy én nem vagyok kóser, ezért nem az autentikus kajából kapok. RIP Rákóczi pékség. Síp utcai pár lépcsős krimó: a vesztőhely. Itt ivott a későbbi Jobbik pár prominens alakja. Kun páterről beszélgettek (többet nem mentem).

Mi az a dolog a VI. kerületben, ami tök jó lenne, ha Budapesten máshol is lenne?

Hát úgy az egész, mert mindenhez közel van.

Mi volt a legmeglepőbb dolog?

Hogy sikerült végül mégis összejönnöm a későbbi feleségemmel.

És összességében jó hely ez a VI?

Persze. Feltéve, ha tudod, hogy egyszer el fogsz költözni.

Laknál itt?

Persze. Feltéve, ha tudnám, hogy egyszer el fogok költözni.

III. kerület, Budapest

Lakosság: ~ 123. 000 fő
Eltöltött idő: 2 év

Mit csináltál itt?

2006-ben ide költöztem albérletbe a barátnőmmel. Tímár utca. A lakás leginkább egy nyomortanya és egy lepratelep keresztezése. Csak a két szobában volt fűtés ezért minden vizesedett és meg lehetett fagyni. Elkeseredett harc a csótányokkal és a pókszázlábúakkal. Kénytelenek vagyunk munkába állni és rászokunk a kocsmázásra, mert utálunk hazamenni. Sark, Barladino, Szimpla. A nagy tüntetésre mondjuk a Libellából érkezünk a barátommal. Taxival, mert neki volt céges taxikártyája. Kiesek a Mercedeszből, és üvöltöm, hogy „munkát-kenyeret”. Van, aki röhög, de jobbnak látjuk továbbállni. Mivel a tulipán tele, ezért a Tervbe megyünk. Ott is tömeg. Ezt a szar forradalmat!

Mi volt a legjobb kaja?

Másnaposan ebéd az egyik lakótelepen. Valami Kellemes Mókus vagy valami ilyen volt a hely neve.

Mi az a dolog a III. kerületben, ami tök jó lenne, ha Budapesten máshol is lenne?

A Kassák Múzeum

Mi volt a legmeglepőbb dolog?

Hogy nem kaptunk tüdővészt a lakásban.

És összességében jó hely ez a III?

Fogalmam sincs.

Laknál itt?

Viccelsz?

Share This Story

Get our newsletter