Miután én az Index megírta, hogy a Margit körúti ferences templomnál is aszfaltoznak, csakúgy, mint az Orbán Ráhel-lagzi vidéki helyszínén, én rájöttem. Eddig is gyanús volt, hogy amerre Orbán Viktor elhalad, virágok nyílnak a lába nyomán, százszorszép, tátika és kígyószisz vegyesen. Ezt már csak egy egészen kicsit kell továbbfejleszteni. Annyit kéne tenni, hogy Orbán Viktor ne kisbusszal meg reprezentatív luxuskocsikkal közlekedjen, hanem egy önjáró aszfaltozógépen. És akkor amerre dolga van, mindenhol automatikusan megtörténik az útfelújítás, nem kell telefonálgatni fűnek-fának-helyi önkormányzatnak, embereket kiküldeni meg ilyesmi.

Ha pedig minden családtagját önjáró asztafltozógépre ültetnénk - és ki merné azt mondani, hogy nem érdemlik meg? - pár hét alatt vidámabb, és infrastrukturálisan sokkal fejlettetbb lenne az ország.

Az utóbbi időben Orbán vicceiről, interjúiról, törvénymódosításairól és egyéb megnyilatkozásairól sorozatban a kommer Néphadsereg kiképző őrmesterei jutottak eszembe. Pedig csak ma reggel beszélt először példaképeiről, a népbarát kommunista rezsimekről. Na, annál néphadseregesebb dolog egyszerűen nem volt, mint amikor a rettegett elöljáró érkezése előtt kihajtottak minket az udvarra, hogy a nagykutya által bejárandó útvonal mentén csillogó fehérre mázoljuk a szegényköveket, összeszedjük az avart, és lenyírjuk a gazt, miközben 5 méterrel arréb ott rohadtak a gusztustalan vizeblokkjaink meg a penészes hálótermek.