Nemsok√°ra √∂nell√°t√≥ bety√°rfarmok h√°l√≥zhatj√°k be az orsz√°got. Bety√°rr√©p√°val, bety√°rtoj√°ssal, bety√°rkrumplival. A sz√©lsŇĎjobboldali reformrecept: kiskert + ketrecharc + gy√ļr√°s + Facebook + vereked√©s = Bety√°rmagyarorsz√°g.

Pr√≠ma interj√ļt adott az Ultras Liberi nevŇĪ sz√©lsŇĎjobboldali fociultra-oldalnak Tyirity√°n Zsolt, a Bety√°rsereg vezetŇĎje. Pr√≠m√°t, de igen terjengŇĎset, amit nem akarn√°l v√©gigolvasni, de √©n megtettem helyetted.

A Bety√°rseregrŇĎl a nem sz√©lsŇĎs√©ges t√∂bbs√©g tapasztalataim szerint azt k√©pzeli, hogy az a legsz√©lsŇĎs√©gesebb n√°coid rohamcsapat. T√ľntet√©sek idej√©n ez √≠gy is tŇĪnhet. Pedig a mindennapokban ez meglepŇĎ m√≥don ink√°bb egy olyan sportklub, ahol mindenki √©letharcr√≥l, √©lett√©rrŇĎl √©s hasonl√≥kr√≥l √°lmodik. Emiatt viszont nekik a legnagyobb a muszklijuk. M√°rmint nem az √°lmodoz√°s, hanem a sok erŇĎs√≠t√©s miatt. Mint az √≠r√°sb√≥l kider√ľl, a ketrecharc mellett most az erŇĎemelŇĎvonalat akarj√°k megerŇĎs√≠teni. Ki tudja, ha ugran√°nk √∂t √©vet az idŇĎben, lehet, hogy m√°r a hungarista tollaslabd√°z√≥kr√≥l √©s RG-sekrŇĎl nyilatkozna a sportos bety√°rvez√©r.

Az a meglepŇĎ dolog der√ľl ki az interj√ļb√≥l, hogy Tyirity√°n√©k bevallottan amerikai mint√°ra, a v√°rosokb√≥l a pr√©rire kik√∂lt√∂zŇĎ szekt√°kat √©s mil√≠ci√°kat ut√°nozva "p√°rhuzamosan mŇĪk√∂dŇĎ t√°rsadalmi modellt" k√©sz√ľlnek l√©trehozni. Ez, amennyire az interj√ļ vonatkoz√≥ r√©sz√©bŇĎl kider√ľl, agr√°rgazdas√°gok valamif√©le h√°l√≥zat√°t jelenten√©. √Čn magamban m√°r elkezdtem festegetni a PermetezŇĎ szkinhed c√≠mŇĪ olajk√©pemet.

Advertisement

K√©sŇĎbb kider√ľl, hogy Tyirity√°nt nem zavarja Vona G√°bor hajzsel√©je, sŇĎt kedveli G√°bort, viszont komoly harci erŇĎnek tartja a Tett √©s V√©delem nevŇĪ zsid√≥ szervezetet. Nagy jelenet lenne, ha egy csapat agressz√≠v karmester, sakkoz√≥ √©s kert√©v√©s producer utcai √∂k√∂lharcban verne le p√°r sonkakar√ļ, tetov√°lt bety√°rt.

A jobbikos k√©pviselŇĎs√©gtŇĎl j√∂vŇĎre visszavonul√≥ Zagyva Gy√∂rgy Gyul√°nak felaj√°nlottak egy helyet a Bety√°rseregben, de Tyirity√°n nem sz√°m√≠t r√°, hogy az ismert szkinhedvez√©r n√°luk folytatn√°. Fura, de a verekedŇĎs sz√©lsŇĎjobberek pont olyan probl√©m√°kkal k√ľzdenek, mint a tibeti buddhist√°k a l√°ma reinkarn√°ci√≥ja elŇĎtt. A nemzeti oldalon ugyanis m√©g nem √©rzik, hogy elj√∂tt volna az igazi Vez√©r, merthogy annak "szakr√°lis alapja kell, hogy legyen". Ha m√©gis elj√∂nne a Bakancsos Krisztus, Tyirity√°n azonnal mell√©szegŇĎdne, hiszen √∂nmag√°t csak hadnagynak tekinti.

Advertisement

Az √©lett√©rrŇĎl besz√©lve ember√ľnk azt lebegteti, hogy a bety√°rok pozit√≠v demogr√°fiai robban√°st akarnak elŇĎid√©zni. Sz√≥val p√°r √©v m√ļlva norm√°lis l√°tv√°ny lesz az utc√°n a 4-6 gyerekes szkinhedcsal√°d.

Az interj√ļ legjobb k√©rd√©se a k√∂vetkezŇĎ:

A m√°sik fŇĎ attrakci√≥ a szigeten a ketrecharc g√°la volt. A Bety√°rsereg tagjai √©l√ľk√∂n Kerepeczki G√°borral, Radn√≥ti Danival remek csat√°kban gyŇĎzedelmeskedtek. A nagy nevek mellett azonban bemutatkozott egy leendŇĎ nagy n√©v, Kiss R√≥bert is, aki m√°r 15 √©vesen igazi gladi√°tork√©nt k√ľzd√∂tt a n√°la 10 √©vvel idŇĎsebb ellenfel√©vel. Ňź lehet a sokat hangoztatott fajnemes√≠t√©s mint√°ja a magyars√°g fel√©?

Advertisement

A v√°laszb√≥l sajnos nem az der√ľl ki, hogy Robit mondjuk Budah√°zy Gy√∂rgy h√°zi labort√≥rium√°ban nemes√≠tett√©k volna ki.

JellemzŇĎ a Bety√°rseregre, hogy arra k√©rd√©sre, hogy "L√°thatjuk valahol a k√∂vetkezŇĎ idŇĎszakban a bety√°rokat harc k√∂zben?" ketrecharcversenyek idŇĎpontj√°val, √©s nem utcai csat√°kkal j√∂n elŇĎ a fŇĎn√∂k.

Advertisement

NagyszerŇĪ az a r√©sz is, amikor ember√ľnk arr√≥l besz√©l, hogy a mozgalom weblapj√°n k√≠v√ľl elutas√≠tj√°k a modern technika v√≠vm√°nyait, √©s hogy k√ľl√∂n√∂sen a Facebookot gyŇĪl√∂lik, majd bejelenti, hogy mindj√°rt indul a mozgalom hivatalos Facebook-oldala.