This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Amerikai fajvédők és orosz nacionalisták kongresszusa lesz Budapesten

Illustration for article titled ​Amerikai fajvédők és orosz nacionalisták kongresszusa lesz Budapesten

A fehér felsőbbrendűséget hirdető National Policy Instutute rendezvényén sztárfelszólaló lesz a jobbikos Gyöngyösi "Listázzuk a Zsidókat" Márton mellett az orosz Alexander Dugin, az eurázsiai felsőbbrendség apostola, a Putyin-féle újra agresszív Oroszország ideológusa. Aki egy rakás dologban kábé azt mondja, mint Orbán Viktor.

Advertisement
Illustration for article titled ​Amerikai fajvédők és orosz nacionalisták kongresszusa lesz Budapesten

Végre olyan emberek fognak Budapesten felszólalni, akik aktívan alakítják világunk folyó eseményeit. Itt van például Alexander Dugin. Az általa alapított eurázsiaista szervezet egyik emberét idén Kijevben tartóztatták le, azzal a váddal, hogy orosz diverzánsként olyan osztagot szervezett, fejenként 500 dolláros bérért, aminek a tagjai ukrán szélsőségeseknek álcázva megtámadták és feldúlták volna a parlament épületét, hogy ürügyet szolgáltassanak egy orosz beavatkozáshoz. Dugin mindeközben elismert egyetemi tanár és Putyin egyik legfontosabb ideológusa. Eurázsianista mozgalmának szimbóluma a fasiszta-náci dizájngyökerekkel bíró napsugárkereszt.

Advertisement

A Youtube-on olyan felvételek találhatók, amit szerint Dugin Skype-on instruál ukrajnai oroszajkú szeparatistákat.

Az eszméi az Orbán-féle hisztérikus liberalizmusellenesség, az erős központi hatalomban, illetve a Nyugat hanyatlásában való való hit, a nagyorosz nacionalizmus és a náci élettér-elmélet koktéljából állnak. A végcél az orosz irányítású eurázsiai birodalom. Aki mélyebben kiváncsi rá, annak itt egy márciusi cikk a Foreign Affairsből, ami már a címében "Putyin agyának" nevezi őt. Ez pedig egy Daily Beast cikk róla, amiben viszont "őrült ideológusként" szerepel.

Advertisement

Remekül jelzi, hogy mennyi praktikus értelme van Orbán Putyin-imádatának, hogy bár a magyar miniszterelnök újra meg újra hitet tesz az orosz példa mellett, a Bálvány legfontosabb embereinek egyike nem vele, hanem a szélsőjobboldali ellenzékével konferenciázik Budapesten.

A felszólalók között van az amerikai Jared Taylor, az NPI korábbi igazgatója is, a "fehér érdekek" védelmezője, a "faji realizmus" kifejezés megalkotója.

Advertisement

A National Policy Instutute október 3. és 5. között egy meg nem nevezett budapesti kongresszusi központban tartja meg az eseményt. Harmadikán még csak egy koktélpartin ismerkedhetnek egymással a világ "tradicionalistái", megyedikén lesz a lényeg, az egésznapos, felszólalásokkal tarkított kongresszus, ötödikén pedig a csapatösszekovácsolás jegyében urbánus szabad programokkkal igyekeznek összeismertetni a világ szélsőséges szabadságellenes aktivistáit. Az illiberális ebédre 26, a kétféle budapesti gyalogos városnézésre 46 dollár a beugró. Az egyik fajta túra a budai Vár-Halászbástya vonalon mozog, a másik pedig érinti a Terror Házát is.

A kongresszus helyéhez közeli, meg nem nevezett szállodában 108 euróért adnak egy egyágyas szobát.

Advertisement

A tippért örök hálám Csabának.

Share This Story

Get our newsletter