Illustration for article titled Amerika nem barátunk, és még csak nem is szövetségesünk!

Hogy ne csak az én elemzésemet olvassátok az eseményekről, reblogolom nektek Bencsik Andrásét is. Ahogy nézem, gyökeresen más következtetésekre jut az ismert publicista.

Advertisement

A lényeg, hogy az Amerikai Birodalom összeomlás előtt áll, és önmaga megmentése érdekében vagy totális háborút indít a feltörekvők ellen, vagy elismeri, hogy immár nem ő a legerősebb az erősek között. Magyarország önállósodási törekvései a birodalmi hegemóniát veszélyeztetik. Orbán Viktort mindazonáltal nem lehet leváltani, ezért meg kell puccsolni. A kedvenc idézetem pedig végre előrevetíti az annyira várt putyinista békemenet megszervezését:

Amerika az Orbán-kormány ellen hajlandó bevetni a Majdan tér típusú véres forgatókönyvet is, ha kell. A kormánybuktató puccsok őstípusa egyébként az 1990-es budapesti taxisblokád volt. Amennyiben a világban zajló nagy átalakulások mégis viszonylag békésen mennek végbe, és Magyarország népe képes lesz megvédelmezni sajátos társadalmi berendezkedését, az európai térségben szokatlanul erős kohézióját (a szeretet és összefogás ereje), jó eséllyel vehet részt az átalakulásban, sőt e folyamat egyik katalizátora lehet. Szükségesnek látszik ezért egy új Békemenet megszervezése.

Share This Story

Get our newsletter