Hogy ne csak az Ă©n elemzĂ©semet olvassĂĄtok az esemĂ©nyekrƑl, reblogolom nektek Bencsik AndrĂĄsĂ©t is. Ahogy nĂ©zem, gyökeresen mĂĄs következtetĂ©sekre jut az ismert publicista.

A lĂ©nyeg, hogy az Amerikai Birodalom összeomlĂĄs elƑtt ĂĄll, Ă©s önmaga megmentĂ©se Ă©rdekĂ©ben vagy totĂĄlis hĂĄborĂșt indĂ­t a feltörekvƑk ellen, vagy elismeri, hogy immĂĄr nem Ƒ a legerƑsebb az erƑsek között. MagyarorszĂĄg önĂĄllĂłsodĂĄsi törekvĂ©sei a birodalmi hegemĂłniĂĄt veszĂ©lyeztetik. OrbĂĄn Viktort mindazonĂĄltal nem lehet levĂĄltani, ezĂ©rt meg kell puccsolni. A kedvenc idĂ©zetem pedig vĂ©gre elƑrevetĂ­ti az annyira vĂĄrt putyinista bĂ©kemenet megszervezĂ©sĂ©t:

Amerika az OrbĂĄn-kormĂĄny ellen hajlandĂł bevetni a Majdan tĂ©r tĂ­pusĂș vĂ©res forgatĂłkönyvet is, ha kell. A kormĂĄnybuktatĂł puccsok ƑstĂ­pusa egyĂ©bkĂ©nt az 1990-es budapesti taxisblokĂĄd volt. Amennyiben a vilĂĄgban zajlĂł nagy ĂĄtalakulĂĄsok mĂ©gis viszonylag bĂ©kĂ©sen mennek vĂ©gbe, Ă©s MagyarorszĂĄg nĂ©pe kĂ©pes lesz megvĂ©delmezni sajĂĄtos tĂĄrsadalmi berendezkedĂ©sĂ©t, az eurĂłpai tĂ©rsĂ©gben szokatlanul erƑs kohĂ©ziĂłjĂĄt (a szeretet Ă©s összefogĂĄs ereje), jĂł esĂ©llyel vehet rĂ©szt az ĂĄtalakulĂĄsban, sƑt e folyamat egyik katalizĂĄtora lehet. SzĂŒksĂ©gesnek lĂĄtszik ezĂ©rt egy Ășj BĂ©kemenet megszervezĂ©se.