This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Almákkal mutatnak be Putyinnak a lengyelek

Illustration for article titled Almákkal mutatnak be Putyinnak a lengyelek

Oroszország azzal csapott vissza az európai uniós és az amerikai szankciók miatt, hogy leállította a Lengyelországból érkező zöldség- és gyümölcsimportot. A lengyelek megevett almákkal reagálnak, köztük a budapesti lengyel követség is.

Advertisement

Azért almával, mert abból Lengyelországban terem a világon a legtöbb, és az export 56%-a Oroszországba megy. Tavaly 245 millió euró értékben vittek almát az orosz piacra. Ennek most vége, Oroszország ráadásul azzal fenyegetőzik, hogy az egész Európai Unióra kiterjeszti a terményblokádot.

Advertisement

A lengyelek állati jófej módon reagáltak a piac felének elvesztésére: elkezdtek almát zabálni és egymást almazabálásra felszólítani! A kampány a Quartz nyomozása szerint Grzegorz Nawacki gazdasági újságírótól indult szerdán, majd viharosan elkezdett terjedni a Twitteren. Lengyelország budapesti követsége is beszállt:

Advertisement

Annyi az egész, hogy lengyelek öntudatosan megesznek egy almát, és csinálnak közben egy szelfit. Lengyelül a #jedzjabłka, angolul az #EatPolishApples címke alatt pörög a buli, lehet csatlakozni egy finom lengyel almával.

Érdemes lesz azt is megfigyelni, hogy a magyar kormány hűvös távolságtartással kezeli-e innentől a finom gyümölcsöt.

Share This Story

Get our newsletter