Állítsunk szobrot Mészáros Lőrinc elfelejtett egymilliárdjának!

A kormány még nem bukott meg, és Orbán Viktor sem menekül Svájc felé egy másodosztályú vagonban. De a rendszer megroggyant, és a valósággal már semmi kapcsolatot nem ápoló Mészáros Lőrinc kiskirály sokat tett azért, hogy tényleg elsöpörje őket a forradalom.

Egészen meglepő, apokaliptikus cikkeket olvastam tegnap óta, így ha nem tudnám, hogy a kormány csak minden demokratikus idők legnagyobb egyhavi népszerűségvesztését szenvedte el, azt is hihetném, hogy máris megbukott a Fidesz. Ez azonban közel sinc így. Még mindig ők vezetik a népszerűségi listákat. Igazából annyi derült ki, hogy Magyarország lakói nem azok a Habony Árpád által elképzelt, szem, fül, orr és agy nélüli, mindent beszopó, álságos hazugságokkal örökké megvezethető idióták, akinek az "anyám tart el havi egymilliárdból" kormány gondolta őket. Kiderült, hogy nem lehet majdnem tízmillió ember szeme láttára évekig úgy lopni, hogy közben azt kiabáljuk, ez itt egy erkölcsi alapon álló kereszteshadjárat.

Advertisement

Ez nem kevés, de Apám Fizette Péter, Csak Elkísértem Egy Tévéstábot Lajos, Aki Az Ingatlanbizniszembe Köp Az Egy Drogos Antal és társaik még mindig az ország urai, és elfehéredő ujjakkal nyomják a nagy piros gombot a Szijjártó Péter kertészének squash-pályáján felállított pénzgyártó gépen.

De ha annyira megzavarodnak, mint Mészáros Lőrinc, akkor nem lesz további négy évük a nyomkodásra. Orbán Viktor falubeli jóbarátja pont a tegnapi napot tartotta alkalmasnak arra, hogy visszahívja az RTL Klub híradóját, és elmesélje, hogy bocs, elfelejtette beleírni a vagyonbevallásába, hogy idén májusban felvett egymilliárd forint osztalékot a cégéből. Az elfelejtett milliárdnál mi szimbolizálná jobban a Milliárdos Szóvivők Kormányát? Ki ne arra gondolna most, hogy mekkora pénzek foroghatnak itt, ha csak úgy el lehet felejteni egymilliárdot? Ki ne döbbenne meg azon, hogy valaki annyira arrogáns vagy álomvilágban élő legyen, hogy pont ezt a napot válassza ki az "elfelejtett" milliárd bevallására? Ki lehet annyira érzéketlen orrszarvú, hogy ne jöjjön rá, pont most elképesztően rosszul jön ki, ha valaki azt akarja elhitetni, hogy csak úgy simán meg tudott feledkezni egy sima milliárdról.

Advertisement

Hát ezért kell szobrot állítani ennek a híres összegnek. Nála jobban semmi sem jelképezi, hová jutottunk 2014-re.

Advertisement

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Share This Story

Get our newsletter