This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Állítólagos bűnözővel készül nyilvánosan verekedni a Nemzet újságírója

Illustration for article titled Állítólagos bűnözővel készül nyilvánosan verekedni a Nemzet újságírója

Ez a hungarikum: a Magyar Nemzet-es Szőke László néhány nap múlva megverekszik a telitetovált Cinciri Bélával, akit egy bejegyzésében “pitiáner bűnözőnek” nevezett.

Advertisement
Illustration for article titled Állítólagos bűnözővel készül nyilvánosan verekedni a Nemzet újságírója

Azt hitted, az a kemény újságírás, amikor a 12 évesek kedvenc gengszterrapperje a Facebookon lekurvázza a 444-es Ács Danit? Ismerd meg Szőke László újságíró-bloggert, akit 2014 tavaszán Székelyudvarhelyen a nyílt utcán lefejelt egy elítélt bűnöző, mert azt gondolta, a bejegyzései miatt ítélték el. Erre Szőke gumilövedékes pisztollyal átlőtte a fülét. És ez a Szőke most verekedni is fog!

Advertisement

A Nemzet újságírója Székelyudvarhelyről származik, 2002-ig ott is élt, és saját szavaival

vastagon benne voltam a kisváros életében újságíróként, önkormányzati képviselőként is, lapokat, tévét, rádiót alapítottam.

Advertisement

A kapcsolatot 2002 után sem szakította meg szülővárosával, visszajárt, követte mindennapjait, hogy 2010-ben megalapítsa a Fekete-fehér blogot, ami így ránézésre a város állítólagos maffiózóival foglalkozó, kívülállóknak kevéssé érthető – de kőkemény – pletykablognak tűnik, amiben mindenkit néven neveznek és svungos jelzőkkel illetnek.

A Fekete-fehér azért lett maffiablog, mert Szőkét a legelején, egy ártatlan bejegyzése után megfenyegették, még a magyarországi lakásához is kimentek. Ekkor döntötte el, hogy felveszi a kesztyűt, és igazságot oszt. “És azóta rajta vagyok ezen, módszeresen követem a székelyföldi alvilág viselt dolgait. Ma is” – mondta a Cinknek.

Advertisement

Ennek a rajtalevésnek volt része a fülátlövéssel zárult 2014-es udvarhelyi író-olvasó-találkozó.

Advertisement

A mostani verekedés sztorija annyi, hogy Szőke többször is írt Cinciri Béláról, például ilyeneket:

Emberünk, Cinciri Béla egy Udvarhely környéki pitiáner bűnöző. Nem érdemel különösebb figyelmet, maximum azért, mert véresszavú védelmezője Versace-nak (alias Barabás Róbert), akivel a hét végén (2015. május 9-én) történt ez-az. Konkrétan: indok nélkül bántalmazta egy népszerű szórakozóhely egyik vendégét.

Advertisement

Cinciri Bélát sem kellett félteni, a Facebookon osztotta Szőkét, verésssel fenyegette, heccelte és megpróbálta kihívni a hóra. Cinciri Béla egyébként filmre termett figura, nézd csak meg:

Szőke ezt egy idő múlva megunta, és szintén a Facebookon jelentette be, hogy elfogadja a kihívást, és nyilvános, ellenőrzött keretek között hajlandó megverekedni vele.

Advertisement
Illustration for article titled Állítólagos bűnözővel készül nyilvánosan verekedni a Nemzet újságírója

Cinciri Béla ígéretes válasza az ebben a cikkben látható friss videóban található. Elfogadja a kihívást, bár magának speciális feltételeket szab. Azt mondja, neki nem kell fejvédő, sőt úgy fog kiállni, hogy a kezét-lábát öszekötözteti, a szemét bekötteti, és Szőkét “csak a farkával üti szét”.

Advertisement

Szinte túl szép, hogy igaz legyen. Meg is kérdeztem Szőkét, hogy tényleg akar-e verekedni, és hogy miért válaszolt a kihívásra. Ezt felelte:

Mivel emberünk nem éppen egy agytornász, börtönviselt, bunkó, olyan rendőrspicli, aki erre még büszke is, szóval, elkerülhetetlen, hogy ne fussunk egyszer össze Székelyudvarhelyen. Tényleg arra gondoltam, hogy akkor már ne egy utcai, véletlenszerű leszámolás legyen, hanem ellenőrzött. Legyen orvos a helyszínen például, hiszen milyen utcai verekedésnél adatik ez meg!? De a kihívás elfogadása óta érkezett SMS-ei alapján a nagyfiú nem érti, hogy mi folyik. Hogy a részletekről meg kéne állapodni, hogy garanciák kellenek stb. Szóval, ez már olyan szellemi kihívás neki, ami túl sok neki.

Advertisement

Látszik, hogy Szőke is igencsak otthon van a beefelésben. Magyar rapperek, tanuljatok!

Ezekhez képest némileg meglepő, hogy Szőke azt nyilatkozta a Transindexnek, hogy megveti, rühelli az erőszakot.

Advertisement

Rá is kérdeztem, hogy verekedett-e életében ezelőtt. Ezt felelte:

Á, dehogy verekedtem, vertek. Először 1992 körül, amikor megírtam, hogy egy udvarhelyi menő vállalkozó mellesleg bútorlopással foglalkozik (azóta nagyvállalkozó Udvarhelyen). Minő szégyen, egy láda sörért vertek meg. De éppen egy volt osztálytársam kapta a feladatot, így csak látszatrúgott, a megrendelő távolabbról nézte. Bocs a fölösleges részletekért.

Advertisement

Fölösleges?

Ebben az ügyben vannak a legjobb részletek 2015 összes általam megírt sztorija közül!

Share This Story

Get our newsletter