Illustration for article titled Állítólag már megvan Orbán Viktor legyőzője!

Az Index tudni véli, hogy az MSZP-ben megtalálták azt a politikust, aki majd felveheti a kesztyűt a 2018-as választásokon.

Advertisement

Azt ugyanis csak hisszük, hogy a szocialisták katatón merevségbe dermedve várják a teljes leamortizálódást: a színfalak mögött komoly casting megy. Egy párton belüli kör ugyanis nagy komolyan megvizsgálta, ki az a politikus akit fel lehetne építeni a választásokig úgy, hogy nem lenne teljesen esélytelen.

Advertisement

Nos, nem a párt valamelyik nagyágyújára kell gondolni (bár jót röhögtem volna, ha Mesterházy Attilára esik a választásuk), hanem az egykori pécsi alpolgármester, Tóth Bertalan a győztes. A 40 éves jogász jelenleg a szocialisták frakcióvezető-helyettese, és az utóbbi időben meglehetősen aktív volt: ő perelte ki a MET-szerződéseket, és a Quaestor-ügyben is többször megszólalt.

A cikkben megszólaló politikusok persze tagadták az értesülést: maga Tóth azt mondta, valóban van mellette egy kreatív csapat, de csak azért, hogy frakcióvezetőként jobban teljesítsen, és Tóbiás “Vizesnyolcas” József is cáfolta a hírt. De akik közel vannak a tűzhöz, azok azt mondják, az MSZP még mindig Puch László körül forog, ő pedig nagyon bízik Tóthban a cikk megszólalói szerint.

Advertisement

Egy kicsit utánakerestem Tóth Bertalannak: ebben a tavalyi cikkben nagy meccset harangoznak be közte és egy pécsi fideszes alpolgármester között, akkor az utóbbi végül, ha csak 4 százalékkal is, de legyőzte a baloldal nagy fehér reménységét.

Most abba ne menjünk bele, mekkora esélye van bármelyik MSZP-s politikusnak Orbán ellen, de ha már, akkor tényleg az egyetlen, aminek értelme van, egy új arc lehet. Persze felmerül a kérdés, hogy úgy egyáltalán az MSZP-nek mi értelme van 2015-ben, de az ennek a posztnak most nem tárgya.

Advertisement

Fotó: MTI

Share This Story

Get our newsletter