A mindjárt kezdődő foci-vb nem a hülyenevek ünnepe lesz. Rohanó világunk általános elkorcsosulását mutatja, hogy a 32 döntős csapatban potenciálisan fellépő összesen 736 játékosból nem tudtam egy komplett hülyenév-csapatot összeállítani, pedig Svájc is kijutott.

Igaz viszont, hogy stabil debilnév-ellátónk, Csehország ezúttal bénázott a selejtezőkön. Eleve megoldhatatlannak bizonyult egy épkézláb kapust választani, de mert ekkor még bíztam a sikerben, igazi meggyőződésem ellenére behúztam a svájci Roman Bürkit.

Védőből akadt a legtöbb, ebben a sorban még kombinálási lehetőségei is vannak a hülyekapitánynak. Hátul játszik az egész vébé hülyenévbajnok-jelöltje, a kameruni Allan-Romeo Nyom is. A legerősebb védőnégyes szerintem a Nyom, Dante (Brazília), Bamba (Eleféntcsonpart), Paletta (Olaszország) sor, a kispadon a bármikor bevethető Boka (szintén Elefntcsontpart) mellett a nigériai Oboabona és a görög Holebasz izgulhat. Eljátszottam a gondolattal, hogy Nyomot feltolom a középpályára, aztán ijedten elvetettem a dolgot, hiszen ő hátul és a vonal mellett képes teljesíteni.

Azt hiszed, hogy most jönnek az igazán vices nevek? Nem is tévedhetnél nagyobbat, ugyanis mindjárt a végére érünk. De előbb köszöntsük a keresztnévbajnokság vitathatatlan győztesét, aki nem más, mint a Costa Rica-i Yeltsin Tejeda a középpályáról. Sepp Blatterhez imádkozom esténként, hogy a keresztneve szerepeljen a mezén. Bár Bede Máton szakíró Oscar Boniek Garciára esküszik. Szintén középpályás a metálosok várható kedvence, Serey Die Elefántcsontprtról, és ezzel a sor végére értünk.

Advertisement

Csatársornak a Szamarasz (Görögország), Kakitani (Japán) duót választottam. Az iráni Anszarifard szerintem maga sem hitte, hogy bekerülhet. Hulk esetleg, de felvett névvel ebben a ligában kétszer annyit kell teljesíteni.

Hát ennyi volt. Sovány. Ennél csak jobb lehet maga a világbajnokság.