Illustration for article titled Államosították a fütykösrajzolást is

A tizedikesek irodalomkönyvének címlapján ott figyel egy fába karcolt pölő.

Mondjuk szerintem ez nem amiatt felháborító, hogy a vidéki budik világát idézi meg egy iskolásoknak szánt könyv, hanem azért, mert ezt is sikerült kivenni a magánszféra kezéből. Aki már járt iskolába az tudja, hogy ha valamire lehet, akkor valamire fognak is péniszt rajzolni, és/vagy pinát, lehetőleg szőröset esetleg szaghullámokkal, erre tessék, a diákok már kézhez kapják az alapból elrondított könyvet. Remélem nem az lesz a következő lépés, hogy államilag, tollal rajzolt kalózos szemfedőt kap Kölcsey Ferenc, vagy alapból borostás Kassák Lajos, mert akkor tényleg elveszik egy generáció örömforrása.

Advertisement

A baloldali stockfotó szerintem sokkal rémesebb bűntény, a gondolkodó, laza, Limp Bizkit-sapis fiú tényleg megtestesíti a fiatalságot, csak mondjuk 1998-ból.

De lvnte mikroblogger ezt jobban összefoglalta, hogy miért nem a fütykös a címlap legnagyobb baja.

A pöcsön persze mindenki kiakad, de az, hogy 17 forintos, gagyi stockfotóval meg béna deszkákkal illusztrálják a gradientes csíkos irodalomkönyvet, az mindenkinek oké. :(

Dropshadow, outer glow és gradiant overlay. Minden, amit az első photoshop órán megtanult a fiad, akit megkértél, hogy csináljon borítót, mert így rengeteget lehet spórolni!

Amíg a kommenteken gondolkodtok, addig is itt a vonatkozó fütyirajzolós rész a Superbadből.

[Origo]

Share This Story

Get our newsletter