Azokkal telepíttetné újra az akácost a kormányhivatal, akiknek az erdejéből Orbán sógoráék vágták ki a fákat. Szerintem ez az erőszakos, ugyanakkor piti einstandolás fogja elhozni egyszer az Új MSZMP politikai végét.

Fantasztikus, sőt elképesztő üzleti modellt mutat be Orbán Viktor, amihez sajnos az kell, hogy az ember mindenható miniszterelnök legyen, akinek gyáva, szervilis államigazgatás asszisztál. A Népszabadság több cikkben számolt be arról, hogy valakik rengeteg akácfát vágtak ki - de fogalmazhatunk úgy is, hogy loptak el - egy olyan kicsi, 1,6 hektáros erdőcskéből, ami a Tiborcz-család két saját földje közé ékelődik be. Az újság ripotere és fotósa pont a helyszínen volt lopás közben. Nem tudni, ki lopott, csak két dolog biztos. Az egyik, hogy a munkások azt mondták, Tiborczék megbízásából dolgoznak. A másik az, hogy a helyszínen dolgozott egy traktor, ami Tiborczék cégéé, és amelyiken később Orbán Viktor lánya és Tiborczék fia esküvői fotót csináltatott magáról. Mivel vizsgálat indult, a kivágott fát végül a helyszínen hagyták.

A poén most jön, mert miután a rendőrség látványosan elszaboltálta a nyomozást, például ki sem hallgatta az újságírókat, a kormányhivatal a kiserdő hét tulajdonosára visszatelepítési kötelezettséget rótt ki. Azokra, akiket megloptak és akiknek kivágták az erdejét ki tudja, kicsodák. Csakhogy a ki tudja, kicsodák már korábban meg akarták venni ezt az erdőt, hogy a Tiborcz-földek egyesülhessenek. Olcsó áron, amin a tulajok nem adták. Most majd adják, vagy fizethetik a faadót.

Szerintem ez az erőszakos, ugyanakkor piti einstandolás fogja elhozni egyszer az Új MSZMP és vezetőjének politikai végét. Mert az senkit sem érdekel, aki milliárdokat lop, mert az úgyis felfoghatatlan. Nem véletlen, hogy az autópályaépítő bűnözők közül soha nem bukik le senki, véletlenül sem. De aki akkora hólyag, hogy helyi kiskirályként úgy zabrálja el más fingnyi kis tulajdonát, hogy ahhoz rendőrséget és kormányhivatalt vesz igénybe, azon már mindenki átlát.