This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Alkimista hipnotizőr lett a magyar internet egyik legismertebb figurája

Illustration for article titled Alkimista hipnotizőr lett a magyar internet egyik legismertebb figurája

Karafiáth Balázs kutató-vállalkozó, aki Szekfű Balázsként a Sziget Kft. és a Carnation alapítója volt, sőt egy időben Kóka János jobbkeze, netmarketinges és kommunikációkutató-tanár is, a Kaliforniai Alkimisták Céhének tagja lett. De nem ólomból csinál aranyat. Hanem hipnotizál.

Advertisement

És minden bizonnyal az övé a magyar internet leghatásosabb bemutatkozó fotója.

A nevem Karafiáth B. László és Alkimista vagyok.

Ezzel a fantasyregénybe illő kijelentéssel is találkozik, aki rábukkan Karafiáth amerikai weboldalára. Az elképesztő fotó és a szöveg gyors átfutása után őszintén szólva képtelen voltam eldönteni, hogy ez komoly-e, vagy valami tréfaoldal.

Advertisement

A Szekfű Balázsként született Karafiáth, aki 2010-ben vette vissza régi családnevét, jól ismert alakja volt a magyar netbiznisznek, leginkább reklám és marketing vonalon. Régóta oktatott is, közös marketingkutató cége van Mérő Lászlóval, hosszú évekig műsora volt a Tilos Rádióban, és az Informatikai Vállalkozások Szövetségében Kóka János közvetlen munkatársa volt.

Évek óta Amerikában él, bár gyakran jár haza. “Az anyabolygóm Budapest, otthonomnak a kaliforniai Mill Valleyt nevezem” – fogalmaz az alkimista a bemutatkozó szövegében.

Advertisement

Amiből kiderül, hogy ő az egyik alapítója a Kaliforniai Alkimisták Céhének. És most az lett, ami mindig is szeretett volna lenni. Amennyire egy gyors átolvasásból megértettem, a kortárs kaliforniai alkimisták nem szó szerint keresik a Bölcsek Kövét, hanem spirituális hasonlatnak fogják fel a nemtelen fémek aranná változtatását, ami valójában az alkimista belső átváltozását jelenti. A hipnozissal a tudatos ént megkerülve lépnének kapcsolatba a tudatalattinkkal.

A hipnoterapeuták a weboldal szerint modern sámánokként vezetik végig az alanyt a saját tudatalattijukig. Cseteltem egy sort a témáról Karafiáthtal, aki azt mondta erről, hogy:

Vezetőnek vagy coachnak gondolom magam, aki tud segíteni másoknak tájékozódni ebben a világban.

Advertisement

Arról, hogy olyan hipnózis-e ez, amit a naiv kívülálló elképzelne, ezt mesélte:

Egy light trance vagy alert trance, amiben dolgozunk, amikor egyszerre van bekapcsolva a tudatod es a tudatalattid, és én vagyok a híd tulajdonképpen.

Advertisement

Hősünket egy év alatt képezték ki alkimistának, elmondása szerint Amerikában eddig 50 utazást csinált a kuncsaftjaival, itthon 7-et. A szolgáltatás úgy néz ki, hogy az alany – egy 15 perces élő, online kapcsolatfelvétel után, amikor a felek kiderítik, az ügyfél ezt kereste-e, és Karafiáth képes-e segíteni neki – jön egy 45 perces mélyinterjú, majd az alany választ a lehetséges utazások közül, amikből a weboldalon kilencet sorolnak fel. Olyanok vannak köztük, mint:

  • érzelmi megtisztítás
  • kulturális szennyezésmentesítés
  • szabadíts fel új kreatív enegiákat
  • idegesség- és stresszmentesítés
  • Nap–Hold kiegyensúlyozás

Én még mindig nem tértem magahoz, de hosszan cseteltünk, és ez az egész tényleg halálosan komoly. Annyira, hogy elhatároztam, nem fogom éretlen módon kiröhögni a szuggeráló alkimistákat, hanem elmegyek beszélgetni Karafiáthtal a témáról, majd, ha minden jól alakul, egy utazás erejéig kísérleti nyúlként ki is próbálom a hipnózist.

Advertisement

Úgyhogy az nem kifejezés, hogy folytatása következik!!

Share This Story

Get our newsletter