Alázza az online-t a nyomtatott sajtó

Miközben azt hisszük, a nyomtatott sajtó haldoklik, aközben a legidézettebb tartalmak még mindig ott olvashatók, olvastuk a Kreatív Online-on. A Magyar Nemzet megverte az Indexet, de emennek sem kell szomorkodnia.

A Kreatív a Médianéző elemzését ismerteti, amelyben az újságok és hírportálok idézettségét vizsgálták. Vagyis azt, hogy az adott lapok híreit, cikkeit hányan és hogyan vették át szerte a médiában. A felmérést januárban végezték. Ebben az időszakban online-ban toronymagas első lett az Index, 1449 hivatkozással, a Hvg.hu zárt a második helyen 907-tel, az Origo a harmadik 573-mal. Ám a győztes is lemaradt az összesített bajnok Magyar Nemzettől, amely 1848-cal zárt (1848-cal!), a printek listáján a Népszabadság a második 1539, a Világgazdaság a harmadik 647 említéssel. Az összes, 10 127 hivatkozás 44,6 százaléka jutott az online-nak, a nagyobbik fele pedig a nyomtatmányoknak.

Advertisement

A legidézettebb hír dicsősége a Magyar Hírlapé, az Osztrák bankok kerülhetnek hazai tulajdonba (egyelőre nem kerültek, ha jól figyeltem) c. cikket 178-szor idézték.

A Médianéző tíz-tíz újságot figyelt, a Cink nem volt köztük. Annyira nem vagyunk szomorúak emiatt - majd legközelebb -, bár ha más kevésbé is, a Magyar Krónika-sztori kirobbantása bizonyára hozott egy-két találatot.

Advertisement

Minden további részlet odaát, és a grafikonokat is onnét vettem.

Share This Story

Get our newsletter