Mik√∂zben azt hissz√ľk, a nyomtatott sajt√≥ haldoklik, ak√∂zben a legid√©zettebb tartalmak m√©g mindig ott olvashat√≥k, olvastuk a Kreat√≠v Online-on. A Magyar Nemzet megverte az Indexet, de emennek sem kell szomorkodnia.

A Kreat√≠v a M√©dian√©zŇĎ elemz√©s√©t ismerteti, amelyben az √ļjs√°gok √©s h√≠rport√°lok id√©zetts√©g√©t vizsg√°lt√°k. Vagyis azt, hogy az adott lapok h√≠reit, cikkeit h√°nyan √©s hogyan vett√©k √°t szerte a m√©di√°ban. A felm√©r√©st janu√°rban v√©gezt√©k. Ebben az idŇĎszakban online-ban toronymagas elsŇĎ lett az Index, 1449 hivatkoz√°ssal, a Hvg.hu z√°rt a m√°sodik helyen 907-tel, az Origo a harmadik 573-mal. √Ām a gyŇĎztes is lemaradt az √∂sszes√≠tett bajnok Magyar NemzettŇĎl, amely 1848-cal z√°rt (1848-cal!), a printek list√°j√°n a N√©pszabads√°g a m√°sodik 1539, a Vil√°ggazdas√°g a harmadik 647 eml√≠t√©ssel. Az √∂sszes, 10 127 hivatkoz√°s 44,6 sz√°zal√©ka jutott az online-nak, a nagyobbik fele pedig a nyomtatm√°nyoknak.

Advertisement

A legid√©zettebb h√≠r dicsŇĎs√©ge a Magyar H√≠rlap√©, az Osztr√°k bankok ker√ľlhetnek hazai tulajdonba (egyelŇĎre nem ker√ľltek, ha j√≥l figyeltem) c. cikket 178-szor id√©zt√©k.

A M√©dian√©zŇĎ t√≠z-t√≠z √ļjs√°got figyelt, a Cink nem volt k√∂zt√ľk. Annyira nem vagyunk szomor√ļak emiatt - majd legk√∂zelebb -, b√°r ha m√°s kev√©sb√© is, a Magyar Kr√≥nika-sztori kirobbant√°sa bizony√°ra hozott egy-k√©t tal√°latot.

Advertisement

Minden további részlet odaát, és a grafikonokat is onnét vettem.