A Vice m√°r meg is interj√ļvolta az alaszkai Charlo Greene-t, aki vas√°rnap este ‚ÄěBassza meg, lel√©pek!‚ÄĚ felki√°lt√°ssal hagyta ott t√©v√©s √°ll√°s√°t, hogy a fŇĪ legaliz√°l√°sa mellett kamp√°nyolva t√∂ltse onnant√≥l munkanapjait.

Az√©rt l√©pett le pont √≠gy, hogy felh√≠vja a figyelmet leendŇĎ munk√°j√°ra. ‚Äě√öjs√°g√≠r√≥k√©nt maga is tudja, hogy mindny√°jan p√≥tolhat√≥k vagyunk. Az embereknek nem fog hi√°nyozni se maga, se √©n, se m√°s tetszŇĎleges riporter. Mi√©rt ne haszn√°ln√°m a helyzetet arra, hogy az √©letem k√∂vetkezŇĎ f√°zisa min√©l jobb legyen?‚ÄĚ ‚Äď mondta Greene.

Vas√°rnap este volt, amikor felmondott. ‚ÄěN√©h√°ny fejes azon az emeleten volt, ahol √©n is, √©s kicsit bepar√°ztak. √Ėssze-vissza cs√∂r√∂gtek a telefonok, majd kik√≠s√©rtek az √©p√ľletbŇĎl. Ennyi volt. A csatorna levette a weboldal√°r√≥l az √©letrajzomat, de ezen k√≠v√ľl senki nem keresett.‚ÄĚ A t√©v√©csatorna k√©sŇĎbb azt tvitelte ‚Äď pontatlanul ‚Äď, hogy Greene-t kir√ļgt√°k:

‚ÄěA k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sok szerint a fŇĪ legaliz√°l√°s√°nak t√°mogatotts√°ga cs√∂kken, ez√©rt is d√∂nt√∂ttem √ļgy, hogy otthagyom a t√©v√©s karriert‚ÄĚ ‚Äď mondta, √©s azt is el√°rulta, hogy kedvenc kultiv√°rja a klasszikus Jack Herer.

Advertisement

A teljes interj√ļ, amelyben Greene felmond√°si tan√°csokkal is szolg√°l, itt olvashat√≥.

Fotó: Charlo Greene