Illustration for article titled Alaszkai vagyok. Az alaszkaiak szívnak

A Vice már meg is interjúvolta az alaszkai Charlo Greene-t, aki vasárnap este „Bassza meg, lelépek!” felkiáltással hagyta ott tévés állását, hogy a fű legalizálása mellett kampányolva töltse onnantól munkanapjait.

Advertisement

Azért lépett le pont így, hogy felhívja a figyelmet leendő munkájára. „Újságíróként maga is tudja, hogy mindnyájan pótolhatók vagyunk. Az embereknek nem fog hiányozni se maga, se én, se más tetszőleges riporter. Miért ne használnám a helyzetet arra, hogy az életem következő fázisa minél jobb legyen?” – mondta Greene.

Vasárnap este volt, amikor felmondott. „Néhány fejes azon az emeleten volt, ahol én is, és kicsit beparáztak. Össze-vissza csörögtek a telefonok, majd kikísértek az épületből. Ennyi volt. A csatorna levette a weboldaláról az életrajzomat, de ezen kívül senki nem keresett.” A tévécsatorna később azt tvitelte – pontatlanul –, hogy Greene-t kirúgták:

Advertisement

„A közvélemény-kutatások szerint a fű legalizálásának támogatottsága csökken, ezért is döntöttem úgy, hogy otthagyom a tévés karriert” – mondta, és azt is elárulta, hogy kedvenc kultivárja a klasszikus Jack Herer.

A teljes interjú, amelyben Greene felmondási tanácsokkal is szolgál, itt olvasható.

Advertisement

Fotó: Charlo Greene

Share This Story

Get our newsletter