Ál-Szily László tűnt fel, Orbán Ráhel volt főnökénél szimatolt

Illustration for article titled Ál-Szily László tűnt fel, Orbán Ráhel volt főnökénél szimatolt

Közsszolgálati figyelmeztetés: már engem is hamisítanak. A nevemben mutatkozott be az a férfi, aki a Zsidai család vendéglátós cégéről szeretett volna dolgokat megtudni.

Advertisement
Illustration for article titled Ál-Szily László tűnt fel, Orbán Ráhel volt főnökénél szimatolt

Éppen befejeztük a paellát a Barcelona Born negyedében bérelt lakásban, amikor megláttam Zsidai Roy, az aktuálisan talán legmenőbb budapesti étteremtulajdonos SMS-ét. Abszolúte udvarias, mégis érezhetően feszült hangon közölte, hogy ha visszajelzek, szívesen felhív, mert egy volt mesteremberüktől most tudta meg, hogy én telefonon hívtam az illetőt, és a Zsidai család vállalkozásáról kérdezgettem.

Advertisement
Illustration for article titled Ál-Szily László tűnt fel, Orbán Ráhel volt főnökénél szimatolt

Az nem kifejezés, hogy eleven – bár kissé garnélaszagú – kérdőjellé váltam, többek között azért, mert nem hívtam fel Zsidai semmiféle alvállalkozóját vagy mesteremberét. Elvileg nyilván nem lenne kizárt az ilyesmi, de én speciel jóban is vagyok a dinamikus vendéglátóssal, és ha akarok valamit tőle, felhívom direktben.

Advertisement

Úgyhogy kérdőjelekkel dúsan kidekorált üzenetben kérdeztem vissza, hogy mi ez az egész.

Advertisement

Eltelt némi idő, amikor újabb SMS érkezett, megerősítendő, hogy igen, jól értem, valaki a nevemben mutatkozott be a mesterembernél, és róluk kérdezgette.

Igazából tök jól, sőt regényesen hangzik, hogy hamisíták az embert, és irtó izgalmas, hogy ki lehetett az. Ahogy végiggondoltam, egyelőre a legerősebb tippem az, hogy valami konkurens által felbérelt magánnyomozó lehet. Azt első kézből tudom, hogy a konkurencia egy része garantáltan nem kedveli a feltűnően sikeres, folyamatosan újabb éttermeket nyitó vállakozást, és az sem tette őket mindenki előtt rokonszenvesebbé, hogy egy ideig a vállalkozásuknál dolgozott Orbán Ráhel.

Advertisement

Az sem lenne persze kizárt, hogy Mister X. rám utazik, és engem akar kínos helyzetbe keverni valahogy, de ezt őszintén szólva nem hiszem. Kinek lennék annyira fontos, hogy ilyen bonyolult módon próbáljon betartani nekem?

Ezt a posztot részben azért írom, hogy ha a következő tíz napban telefonon megkeresnélek, hogy információkat szedjek ki belőled, tudd, hogy nem én leszek az, hanem az ál-Szily, mert én nyaralok, és most teszem le az így meggörbülős nagyesküt, hogy annyit sem fogok tényfeltárással foglalkozni, mint általában.

Share This Story

Get our newsletter