Fr√∂ccsterasz lesz a Budai Parksz√≠npad hely√©n, √≠rja a Szentimrev√°ros blog. Mutyiz√°s miatt m√©rgelŇĎdik a szerzŇĎ, √©s att√≥l is tart, hogy a pajkosan italoz√≥ fiatalok miatt nem lesz t√∂bb√© nyugalom √öjbud√°n.

Az m√°r janu√°rban h√≠r volt, hogy FŇĎv√°rosi K√∂zgyŇĪl√©s √ľl√©s√©n √ļgy d√∂nt√∂ttek: az √©vek √≥ta kihaszn√°latlanul √©s lepusztult √°llapotban l√©vŇĎ Budai Parksz√≠npadot √©vi 4,2 milli√≥ forintos b√©rleti d√≠j√©rt a Zsigmond Kert Kft. veheti b√©rbe. Akkor azonban m√©g nem lehetett pontosan tudni, ki fia-borja ez a c√©g, √©s azt sem, hogy pontosan mit akar.

A blog ut√°naj√°rt a r√©szleteknek, √©s azt √°ll√≠tja, a kft. fŇĎ tulajdonosa annak a biztons√°gi c√©gnek a tulajdonosa is egyben, amely a Fidesz rendezv√©nyeit, sz√©kh√°z√°t √©s a B√©kemenetet is biztos√≠tja, illetve a vend√©gl√°t√°sban √©s rendezv√©nyszervez√©sben is √©len j√°r, sz√°mos √°llami int√©zm√©ny mellett a parlamenti √©ttermet is √ľzemelteti. Ňźk nyert√©k el tov√°bb√° a k√∂rt√©ri Gomba √ľzemeltet√©s√©t, valamint √∂v√©k a fr√∂ccsterasz az Erzs√©bet t√©ren, √°ll√≠t√≥lag az a parksz√≠npados projekthez a minta. A b√©rleti d√≠j a blog szerint g√°tl√°stalanul alacsony: a 2750 n√©gyzetm√©teres telken √°ll√≥ 870 n√©gyzetm√©teres √©p√ľletet havi 350 000 forint√©rt kapj√°k meg, √©s a szerzŇĎd√©st felmondani szinte alig lehet a 15 √©ves idŇĎtartam alatt.

Advertisement

Az √ľgynek van m√©g egy komoly sz√©ps√©ghib√°ja - b√ļslakodik Szentimrev√°ros -, mondv√°n:

Nem kell hozz√° nagy fant√°zia, hogy v√©giggondoljuk, hogy mi v√°rhat√≥ n√©h√°ny h√©t m√ļlva az Ed√∂m√©r utc√°ban √©s k√∂rny√©k√©n, ha megny√≠lik a Budai Fr√∂ccsterasz, ahol a l√©pcsŇĎn √ľld√∂g√©lve fiatalok √©s idŇĎsek fognak borozgatni k√∂zel 3000 n√©gyzetm√©teren. Sokan eml√©keznek m√©g a Z√∂ld Pardon k√∂r√ľli botr√°nyokra, ez feltehetŇĎen kismiska lesz ahhoz k√©pest.

Advertisement

H√°t, mi sem sz√≠vesen lakn√°nk most az Ed√∂m√©r utc√°ban. A helyet az√©rt majd letesztelj√ľk pajkosan. Hacsak elvi alapon - a mutyiz√°s miatt - m√°sk√©ppen nem d√∂nt√ľnk.

(A fotókat Nagy Attila készítette néhány éve az Indexnek, a teljes galériát itt lehet megnézni.)