Picit javulhat a budapesti k√∂zleked√©s: az √©jjel (ha j√≥l vettem √©szre) √ļjra felfestett√©k a Bajcsy-Zsilinszky √ļt, az Andr√°ssy √ļt √©s a J√≥zsef Attila √ļt tal√°lkoz√°s√°n√°l l√©vŇĎ keresztezŇĎd√©sben a balesetvesz√©lyre figyelmeztetŇĎ √ļtburkolati jelz√©st.

Ez az egyik olyan meglehetŇĎsen stresszes keresztezŇĎd√©s a fŇĎv√°rosban, ahol cs√ļcsidŇĎben szinte √°lland√≥ak a probl√©m√°k, a Bajcsy-Zsilinszky √ļton a Nyugati felŇĎl √©rkezŇĎ aut√≥k gyakran feltorl√≥dnak, √©s sokan bentragadnak a keresztezŇĎd√©sben, amikor a jobbr√≥l √©rkezŇĎ J√≥zsef Attila √ļti forgalom, valamint a p√°rhuzamos biciklis√°v szabad jelz√©st kap. Az eredm√©ny minimum dud√°l√°s, t√ľleked√©s, torl√≥d√°s, k√©sz idegbaj!

Ennek lehetne v√©ge, ha mindenki sz√©pen tekintettel lesz a felfest√©sre, √©s nem hajt be a keresztezŇĎd√©sbe ‚Äď hiszen tilos ‚Äď, ha kicsit elŇĎr√©bb tekintve l√°tja, hogy nagy az es√©lye a beragad√°snak. A felfest√©s ellen√©re persze bŇĎven lesznek m√©g olyanok, akik csak az√©rt is √°t akarnak f√©rni a t√ļloldali telt s√°vokba, ahogy ezt a d√©lelŇĎtt 11 k√∂r√ľl k√©sz√≠tett vide√≥ban is l√°tni:

Tipikus bentragad√≥s helyzet az Andr√°ssy felŇĎl n√©zve:

Advertisement

A jelz√©s egy√©bk√©nt nem √ļj dolog, 2010 k√∂r√ľl festett√©k fel t√∂bb m√°sik hasonl√≥ keresztezŇĎd√©sben is, viszont az elm√ļlt √©vekben alaposan lekopott, a Google Street View-ban is m√°r csak igen halv√°nyan l√°tszanak a maradv√°nyai.