Így legyen lottóötösöm: Rogán Antal máris elárulta, mire kellett a Kocsis-féle drogötlet, amit a Fidesz frakciója is támogat. Hát arra, amiről délelőtt írtam, hogy a kormánykritikus tömeget beletolhassák a "gyanús/drogos" kategóriába.

A Fidesz frakciójának teszett a Kocsis Máté által szombaton, az Új Magyar Közlönyben – vagyis a Facebookon – publikált ötlete az összes 12-18 éves magyar ember, illetve a politikusok és az újságírók évenkénti drogtesztjéről. Amikor Rogán bejelentette a dolgot a Parlamentben, jól idézhetően bedobta azt, hogy:

aki nem támogatja az ötletet, az a drogot támogatja.

Vagyis úgy tett, mintha ez egy, az ő szempontjukból komolyan vett terv lenne. De én ezek után az eddigieknél is biztosabb vagyok abban, hogy nem erről van szó, hanem tudatos kommunikációs hadműveletről, aminek az a célja, hogy az általuk sem komolyan vett, elmeháborodott és jogsértő elképzeléssel vitatkozókat és szerencsés esetben az egész, mostanában a kormány ellen tüntető civil tömeget belemoshassák a drogosok és drogtámogatók kategóriájába.

Advertisement

Erről leginkább Rogán előbb idézett gondolata árulkodik.

Aztán indirekt bizonyíték az is, hogy:

  1. Most nem készül semmiféle törvényjavaslat, csak megbízták Gyulyás Gergelyt, hogy gyártson egyet valamikorra januárra. Amikor tényleg lépni akarnak, napon belül képesek előállítani valami törvényjavaslatot.
  2. Az újságírók kötelező tesztelésének az ötletéről máris lehasadt Rogán.
  3. És azt is bedobta, hogy talán csak annak a gyerekét tesztelnék, aki ebbe előre beleegyezik. Miközben az egész "ötlet" lényege lett volna a kötelezősége.

Advertisement

Na nem mintha logisztikailag bármit meg lehetne valósítani az összes magyar felsős és középiskolás évekénti meghugyoztatásából.

Az egész ügy legviccesebb eleme amúgy az, hogy a Jobbik is az elmebajos drogtesztötlet ellen fordult, pedig sosem állt távol tőlük a drogellenes demagógia. Csakhogy gondolom a sok kiskutyás-cicuskás cukikampány miatt lett egy rakás online szerzett fiatal nem szélsőséges támogatójuk, akik az ilyesmit nem annyira díjazzák. Nyígok a gyönyörűségtől, hogy olyan mondatokat olvashatok az Indexen Vona Gábortól, amik a Kendermag Egyesület bármelyik alapítójának is becsületére válnának. Vona ugyanis nagy meggyőző erővel érvel amellett, hogy ha már, akkor az alkohol is ugyanolyan drog, és bezzeg a Parlamentben árulnak alkoholt a büfében. Hát ezt a fiatal Juhász Péter se mondta volna szebben.