Gerendai K√°rolynak siker√ľlt egy mondatban megragadnia a magyar n√©pl√©lek igen fontos aspektus√°t. Viszont a sz√≠npadsp√≥rol√°sr√≥l meg a tumultusba torkoll√≥ Stromae-koncertrŇĎl ink√°bb csak mell√©besz√©lt.

Az Indexen jelent meg Szab√≥z√© interj√ļja a Sziget atya√ļristen√©vel, aki mindenkit megnyugtatott, hogy az id√©n t√©nyleg nyeres√©ges volt a Sziget (ez t√©nyleg mindig mindenkit √©rdekel), azt viszont visszautas√≠totta, hogy az Orb√°n-l√°nyok miatt kaptak volna √°llami t√°mogat√°st.

A Sziget anyagi h√°tter√©rŇĎl, √°rk√©pz√©s√©rŇĎl, √°llami t√°mogat√°sr√≥l egy√©bk√©nt nagyj√°b√≥l ugyanazokat mondta, mint a kor√°bbi interj√ļkban (p√©ld√°ul nekem h√°rom √©ve), ink√°bb az aktu√°lis k√©rd√©sekre adott v√°laszai voltak √©rdekesek.

A vesszŇĎparip√°mra, a sz√≠npad√∂sszevon√°sra vonatkoz√≥ k√©rd√©st p√©ld√°ul √ľgyesen megker√ľlte: szerinte az√©rt volt 11 ut√°n est√©nk√©nt kib√≠rhatatlan t√∂meg az A38 s√°torban, mert "j√≥ lett program" - ez ok√©, de legal√°bb ennyire fontos szempont, hogy abban az idŇĎs√°vban m√°r nem volt m√°s, komolyan vehetŇĎ √©s nagyobb t√∂megeket befogad√≥ helysz√≠n. A sz√≠npad√∂sszevon√°sokkal szerinte 100 milli√≥t sp√≥rolt a Sziget, viszont a fell√©pŇĎkre meg 400 milli√≥val k√∂lt√∂ttek t√∂bbet.

Advertisement

Azt is megtudtuk, hogy Stromae p√°r h√≥nap leforg√°sa alatt futott be: "az√≥ta, hogy Stromae-t lek√∂t√∂tt√ľk, idŇĎk√∂zben sokkal nagyobb szt√°r lett" - mondta a t√∂megnyomort okoz√≥ belga √©nekesrŇĎl, ami nyilv√°n vicc, hiszen az √∂sszes listavezetŇĎ sl√°gere tavalyi volt. Pontosan lehetett tudni m√°r a program tavaszi √∂ssze√°ll√≠t√°sakor, hogy nagyon n√©pszerŇĪ elŇĎad√≥.

V√©g√ľl azt is elmondta, hogy az a k√©t nap volt a leggyeng√©bb az id√©n, amikor rockzenekarok voltak a headlinerek (a Blink-182 √©s a Korn), teh√°t ne sz√°m√≠tson arra senki, hogy j√∂vŇĎre majd visszat√©r a rockzene a Szigetre.

Nekem egy√©bk√©nt j√≥val kevesebb probl√©m√°m van Gerendaival, mint a t√∂bbs√©gnek, az sem √©rdekel annyira, hogy mennyi p√©nzt szak√≠t le a saj√°t fesztiv√°lj√°b√≥l (na j√≥, az √°llami t√°mogat√°s t√©nyleg furcsa), ink√°bb csak r√©gim√≥di fesztiv√°ll√°togat√≥k√©nt h√°borgok n√©ha, aki m√©g elsŇĎsorban a koncertek miatt menne ki a Szigetre. De ki tudja, h√°tha tanulnak az idei tapasztalatokb√≥l, hiszen ezeket csak most fogj√°k ki√©rt√©kelni.

Advertisement

Fotó: JezW, Wikipedia