Aki már valamiben sikert ért el, azt gondolja, neki jár az ingyenjegy

Gerendai Károlynak sikerült egy mondatban megragadnia a magyar néplélek igen fontos aspektusát. Viszont a színpadspórolásról meg a tumultusba torkolló Stromae-koncertről inkább csak mellébeszélt.

Az Indexen jelent meg Szabózé interjúja a Sziget atyaúristenével, aki mindenkit megnyugtatott, hogy az idén tényleg nyereséges volt a Sziget (ez tényleg mindig mindenkit érdekel), azt viszont visszautasította, hogy az Orbán-lányok miatt kaptak volna állami támogatást.

Advertisement

A Sziget anyagi hátteréről, árképzéséről, állami támogatásról egyébként nagyjából ugyanazokat mondta, mint a korábbi interjúkban (például nekem három éve), inkább az aktuális kérdésekre adott válaszai voltak érdekesek.

A vesszőparipámra, a színpadösszevonásra vonatkozó kérdést például ügyesen megkerülte: szerinte azért volt 11 után esténként kibírhatatlan tömeg az A38 sátorban, mert "jó lett program" - ez oké, de legalább ennyire fontos szempont, hogy abban az idősávban már nem volt más, komolyan vehető és nagyobb tömegeket befogadó helyszín. A színpadösszevonásokkal szerinte 100 milliót spórolt a Sziget, viszont a fellépőkre meg 400 millióval költöttek többet.

Azt is megtudtuk, hogy Stromae pár hónap leforgása alatt futott be: "azóta, hogy Stromae-t lekötöttük, időközben sokkal nagyobb sztár lett" - mondta a tömegnyomort okozó belga énekesről, ami nyilván vicc, hiszen az összes listavezető slágere tavalyi volt. Pontosan lehetett tudni már a program tavaszi összeállításakor, hogy nagyon népszerű előadó.

Advertisement

Végül azt is elmondta, hogy az a két nap volt a leggyengébb az idén, amikor rockzenekarok voltak a headlinerek (a Blink-182 és a Korn), tehát ne számítson arra senki, hogy jövőre majd visszatér a rockzene a Szigetre.

Nekem egyébként jóval kevesebb problémám van Gerendaival, mint a többségnek, az sem érdekel annyira, hogy mennyi pénzt szakít le a saját fesztiváljából (na jó, az állami támogatás tényleg furcsa), inkább csak régimódi fesztivállátogatóként háborgok néha, aki még elsősorban a koncertek miatt menne ki a Szigetre. De ki tudja, hátha tanulnak az idei tapasztalatokból, hiszen ezeket csak most fogják kiértékelni.

Advertisement

Fotó: JezW, Wikipedia

Share This Story