This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Aki gyerekkorától sportol, olyan lehet, mint Balassa Péter

Illustration for article titled Aki gyerekkorától sportol, olyan lehet, mint Balassa Péter

A sportban az a csodálatos, hogy összeköti a legkülönfélébb helyekről és anyagi helyzetből érkező, eltérő szociális és kulturális hátterű embereket. És aki egész életében sportol, az olyan jó fejjé válik, mint Balassa Péter, a magyar futball Gandhija.

Advertisement

Balassa az Nb1-es focikarrierje végeztével is segíteni akart embertársain, ezért elment politikusnak, sőt önkormányzati képviselő is lett belőle Szombathelyen. Ebben a minőségében adta ki ma az alábbi közleményt. Egy ilyen szép emberi gesztus után különösen megdöbbentő, hogy miért cigányoznak, szlovákoznak meg zsidóznak ezrek a focilelátókon.

K Ö Z L E M É N Y

Tiltakozunk: 170 millió forint közpénz a szombathelyi cigányoknak

A magyar miniszterelnök által nemrégiben rejtett erőforrásként említett cigányság Szombathelyen is kiemelt pénzügyi támogatásban részesül. A városvezetés 170 millió forint közpénzt fordít arra, hogy a Szombathely „csikágójaként” emlegetett területen egy ötvenkét lakásos lakóházat újítson fel számukra. Történik mindez akkor, amikor a város dolgos polgárainak jelentős része naponta kényszerül Ausztriába menni, legfőképpen rabszolgamunkára.

Kijelenthető, hogy a cigányság felgyorsult, látványos, erőltetett helyi támogatása éles ellentétben áll a város szociális helyzetével. Felháborító, hogy az említett lakások évtizedes rombolása, szétlopása után az ott élő cigányok felújított lakásokat kapnak ajándékba, miközben szabadon terrorizálhatják a környék békés lakóit. Már csak hab a tortán, hogy a Szombathelyi Roma Önkormányzat az elmúlt hónapban kapott ingyenes használatba egy ingatlant és 10 millió forintot annak felújítására.

A szombathelyi Jobbik tiltakozik a többségi társadalom súlyos és hátrányos megkülönböztetése ellen. Felszólítjuk a fideszes városvezetést, hogy ne folytassa a szocialisták nemzetellenes politikáját, és hagyjon fel a cigányok lakta épület közpénzből történő felújításával, sőt távolítsa el onnan a beilleszkedni képtelen, dolgozni nem is akaró és gyakran bűnözésből élő személyeket!

Balassa Péter önkormányzati képviselő

[fotó: frisss.hu]

Share This Story

Get our newsletter