A sportban az a csodálatos, hogy összeköti a legkülönfélébb helyekről és anyagi helyzetből érkező, eltérő szociális és kulturális hátterű embereket. És aki egész életében sportol, az olyan jó fejjé válik, mint Balassa Péter, a magyar futball Gandhija.

Balassa az Nb1-es focikarrierje végeztével is segíteni akart embertársain, ezért elment politikusnak, sőt önkormányzati képviselő is lett belőle Szombathelyen. Ebben a minőségében adta ki ma az alábbi közleményt. Egy ilyen szép emberi gesztus után különösen megdöbbentő, hogy miért cigányoznak, szlovákoznak meg zsidóznak ezrek a focilelátókon.

K Ö Z L E M É N Y

Tiltakozunk: 170 millió forint közpénz a szombathelyi cigányoknak

A magyar miniszterelnök által nemrégiben rejtett erőforrásként említett cigányság Szombathelyen is kiemelt pénzügyi támogatásban részesül. A városvezetés 170 millió forint közpénzt fordít arra, hogy a Szombathely „csikágójaként” emlegetett területen egy ötvenkét lakásos lakóházat újítson fel számukra. Történik mindez akkor, amikor a város dolgos polgárainak jelentős része naponta kényszerül Ausztriába menni, legfőképpen rabszolgamunkára.

Kijelenthető, hogy a cigányság felgyorsult, látványos, erőltetett helyi támogatása éles ellentétben áll a város szociális helyzetével. Felháborító, hogy az említett lakások évtizedes rombolása, szétlopása után az ott élő cigányok felújított lakásokat kapnak ajándékba, miközben szabadon terrorizálhatják a környék békés lakóit. Már csak hab a tortán, hogy a Szombathelyi Roma Önkormányzat az elmúlt hónapban kapott ingyenes használatba egy ingatlant és 10 millió forintot annak felújítására.

A szombathelyi Jobbik tiltakozik a többségi társadalom súlyos és hátrányos megkülönböztetése ellen. Felszólítjuk a fideszes városvezetést, hogy ne folytassa a szocialisták nemzetellenes politikáját, és hagyjon fel a cigányok lakta épület közpénzből történő felújításával, sőt távolítsa el onnan a beilleszkedni képtelen, dolgozni nem is akaró és gyakran bűnözésből élő személyeket!

Balassa Péter önkormányzati képviselő

[fotó: frisss.hu]