Agyonlőtt három muszlim diákot, aztán feladta magát

Illustration for article titled Agyonlőtt három muszlim diákot, aztán feladta magát

Craig Stephen Hicks a North Carolina állami egyetem hallgatói közül lőtt le hármat.

Advertisement

A 46 éves Hicks helyi idő szerint kedden éjjel adta fel magát a rendőrségen, közvetlenül azután, hogy fejlövéssel megölt három muszlim diákot: a 23 éves Deah Shaddy Barakatot, a 21 éves feleségét, Yusor Mohammadot és annak 19 éves húgát, Razan Mohammad Abu-Salhát.

A gyilkosság az egyetem Chapel Hill-i campusához közeli lakásban történt. A rendőrség nem adott tájékoztatást a gyilkosság indítékairól, de egyre több találgatás pörög a közösségi oldalakon arról, hogy Hicks tettét vallási indíték motiválta, a hatóságok pedig megpróbálják eltitkolni ezt. (A rendőrség először parkolási vitára gyanakodott.) Egy amerikai iszlám szervezet fel is szólította a rendőrséget, hogy hozzák nyilvánosságra a nyomozás eredményét.

Advertisement

Az Independent megtalálta Hicks Facebook-oldalát, amelyre nagyrészt vallásellenes, az ateizmust támogató képeket posztolt, a CNN pedig egy másik Facebook-bejegyzést talált, melyben Hicks azt írta: "A sértegetéseket a te vallásod kezdte, nem én. Ha a vallásod befogja azt a nagy pofáját, majd én is azt teszem."

Advertisement

(via Gawker)

Share This Story

Get our newsletter