Illustration for article titled Adócsaló MSZP-s vágta ki az asztalra a drogkártyát [updatelve]

48 órán belül mondjon le a keménydrogos fideszes városvezető - mondta az adócsaló szombathelyi MSZP-káder. Ilyen klassz gyűlöletkampány nincs is!

Advertisement

Azért szeretem én az igazi mocskolódó kampányokat, mert olyan mondatokat írhatok le, hogy "drogfogyasztási szokásaival zarolja a szombathelyi Fidesz egyik ismeretlen vezetőjét az adócsalásért jogerősen elítélt helyi szocialista médiasztár."

Kisdobosnak bizonyult a Fidesz azzal, hogy a pár hónapja megkezdődött választási kampányban párszor ledrogosozták az Együtt egyik frontemberét, Juhász Pétert, aki egyáltalán nem titkoltan volt éveken át fűliberalizáció-ügyi aktivista. A szombathelyi MSZP most belecsapott a karaktergyilkolás legközepébe, amikor Czeglédy Csaba, a párt helyi frakcióvezetője bejelentette, hogy bizonyítékuk van arra, az egyik szombathelyi fideszes városvezető keménydrogos. Czeglédy nyilvánosan megzsarolta az ismeretlent, hogy 48 órán belül mondjon le, bár azt állította, hogy mindenképp feljelentik az illetőt.

Advertisement

Czeglédy első blikkre ideálisan alkalmas egy agresszív kampány arcának. Az MSZP-SZKE helyi frakcióvezetője, a város korábbi szocialista alpolgármestere amellett, hogy ügyvéd, jól ismert, remekül, gátlások nélkül kommunikáló médiafigura. Ő volt sok más ismert ember mellett Aczél Zoltán és Gyurcsány Ferenc védője is, utóbbié a volt miniszterelnök diplomaügyében.

Második pillantásra azért tűnik kevésbé alkalmasnak, mert a Rébusz iskolaszövetkezet vezetőjeként korábban adót csalt, amiért 2002-ben jogerősen el is ítélték. Czeglédy ekkor a városi MSZP-frakció tagja volt. A 3 éves felfüggesztett börtönbüntetéssel járó ítélet után lemondott, hogy az időt kihasználva elvégezze az ELTE jogi karát. A hírek szerint Czeglédy áll a rangado.hu nevű, amúgy egészen jó focioldal mögött, ami arról híres, hogy egy rakás jegykönyvet kiszivárogtatott a bundaügyben - ezeket Czeglédy például az ügyben érintett ügyvédként is megkaphatta - illetve arról, hogy itt dolgozik az animás Prieger Zsolt.

Advertisement

Update: Az előbb hívott fel Prieger Zsolt, aki elmondta, hogy már fél éve nem dolgozik a Rangadónál, hanem a Bors munkatársa. A félreértést az okozta, hogy Prieger máig szerepel a Rangadó impresszumában.

Update 2.: Ez az átkozott poszt életem végéig fog kísérteni. Prieger Zsolt ugyanis nem a Borsnál, hanem a kiadó másik lapjánál, az internetet kinyomtató Posztnál dolgozik. Félrehallottam, amit a telefonba mondott, elnézést. Ki tudja, hol a vége ennek az updatesorozatnak.

Share This Story

Get our newsletter