This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Adjatok pénzt, hogy még jobb lehessen a Fortepan!

Illustration for article titled ​Adjatok pénzt, hogy még jobb lehessen a Fortepan!

Kevés olyan csodálatos magyar weboldal van, mint a Fortepan fotóarchívum. Ha tejelsz, jobb lesz a keresőjük!

Advertisement

Sosem csesztél el félórákat a Fortepan fantasztikus képei között ugrálva? Akkor még nem is interneteztél igazán. A legjobb magyar oldalak egyike most azt kéri a rajongóitól, hogy dobjanak össze 400 ezer forintot a következő hetekben, hogy meg tudják csinálni a tervezett fejlesztéseket, amikkel sokkal használhatóbb lesz az archívum: lesz részletes kulcsszavas keresés, online cimkézéssel, a felhasználók csinálhatnak saját profilt, ahová begyűjthetik a kedvenc képeiket és lesz képbeágyazási lehetőség is. Mármint ha összejön a pénz. Az oldalt önkéntesek csinálják a saját pénzükből, ami most elfogyott, úgyhogy hajrá!

A fenti kép az egyik fortepanos kedvencem, 1948-ban készült, és az újpest stadionjánál parkoló autók látszanak rajta, miközben odabent éppen a hatvanadik születésnapját ünneplő MTK játszik a Fradival és veri meg 4:2-re. Vagy az Ujpest a Szegedet 5:1-re, merthogy dupla bajnoki volt.

Advertisement

Az adakozás részleteiről itt olvashatsz. Sose mondok olyat, hogy ossz tovább egy posztot, ez most a ritka kivétel.

Share This Story

Get our newsletter