Az egész internet azt találgatja tegnap óta, hogy mit fog vajon mondani az államfő ma délelőtt 11 órakor. Azt éppen nem hiszem, hogy szónoki-szervezői szerepet vállalna a MostMi nevű izében – Várady Zsolt kiszállt onnét –, csak egyszerre akartam behozni két kimaradt hírt.

Mondhatni, a hajuknál fogva rángattam bele őket egy posztba.

A Várady-kiszállás után egyébként az is felmerül, hogy akkor ő vajon az új Falus Ferenc vagy az új Bajnai Gordon-e. Valószínű, hogy egyik sem, hiszen sokkal gyorsabban adta fel a politikai karriert bármelyiküknél, és nem is öntötte le magát jeges vízzel gatyában. Ezt írta este:

A mai napon megállapodtam Takács Borival (a MostMi alapítójával), hogy a továbbiakban kiszállok a MostMi szervezéséből. Ennek okai az alábbiak:

December közepe óta körvonalazódott, hogy bár célunk ugyanaz és rengeteg ponton jól tudunk együttműködni, a konkrét megvalósítás tempójában és mikéntjében sokszor nem értünk egyet. Ez, és főleg a ránk nehezedő felelősség és elvárások együtt, olyan feszültségeket gerjesztettek, mely sem rám, sem az egész tevékenységünkre nem volt jó hatással. Ezért, sokkal jobbnak láttam a kialakult helyzetre és körülményekre reagálva ezt a döntést meghozni, hogy megszüntessük ezeket a feszültségpontokat. Így mindketten továbbra is az együttműködés igényével és lehetőségével tudjuk tevékenységünket tovább folytatni.

Szeretném leszögezni, hogy nem politikai nyomás miatt hoztam meg a döntésemet. Azt is szeretném leszögezni, hogy nem az együttműködési képesség hiánya vezetett ide, hanem ennél sokkal banálisabb oka van: az idő rövidsége. Egész egyszerűen reagálni kellett egy helyzetre, melynek megoldására normális esetben akár fél év is rendelkezésre állna, a jelenlegi helyzetben erre sajnos nincs és nem volt idő.

További adalék, hogy az előző két és fél hónapban, barátok és családom segítségével vállalhattam, hogy csak az aktivistáskodásnak szentelem minden időmet, a továbbiakban ezt csak korlátozott időben tudom megtenni a munkám miatt. Mindemellett az aktivistáskodásra szánt időmet pedig kitölti a behirdetett weboldal készítése és elindítása, illetve a tartalom-előállítás megszervezése, majd az oldal továbbfejlesztése. Ennek következményeként a következő hónapokban nem tudok valós és igazán aktív tagja lenni a szervezetépítésnek, ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy magaménak érezzem én is.

Tevékenységünket továbbra is számos ponton együttműködve végezzük és nagyon sok sikert kívánok a MostMi minden jelenlegi és későbbi résztvevőjének.

Komolyan álltom, hogy én megértem az ilyet, nem könnyű kenyér a politikus-forradalmár kenyere, nekem például eszembe sem jutna megkóstolni. Az embernek nemcsak elvei vannak – már ha vannak –, hanem például idegei is, meg habitusa és hasonlók.

Éjszaka jött aztán egy reakció Takács Boritól is, miért ne tenném közzé a nagyját?

A MostMi szerint nincs kiegyezés a jelenlegi rendszer keretei között, értékalapú változásra van szükség. Angela Merkel látogatásának napján tüntetnünk kell, hogy megmutassuk a világnak európai elkötelezettségünket.

A MostMi egy formálódó, rendszerkritikus, közösségi kezdeményezés, melynek eddig több tekintetben is fontos szereplője volt Várady Zsolt, aki most személyes döntése és a közösség több tagjával lezajlott egyeztetése alapján a jövőben az általa korábban meghirdetett weboldal készítését és elindítását, továbbá a tartalom-előállítás megszervezését, az oldal továbbfejlesztését tekinti személyes feladatának. Az új közösségi portál létrehozásához és üzemeltetéséhez kívánunk neki sok sikert.

Advertisement

A MostMi egyébként az ellenzéki összefogás hamis ígéretével szemben értékalapú változást (!) szeretne elérni a magyar társadalomban, a február 2-ai tüntetésük címe-neve pedig az lesz, hogy Európához tartozunk. Hát így.

Na de tényleg mire készül Áder János? Már csak három órát kell aludni, és megtudjuk!

Fotó: Bruzák Noémi/MTI