Áder János azt állítja, hogy nem lövöldözött részegen

Illustration for article titled Áder János azt állítja, hogy nem lövöldözött részegen

A #‎kedveshírtv projekt keretében tegnap este jelent meg az fb-n az eddigi legjobb poszt, Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs egykori főszerkesztője jelentette fel magát honvédségben elkövetett szemtelenség miatt, és egyúttal bemártotta az aktuális államfőt is.

Advertisement

Kis híján reblogoltam a cuccot, de aztán elsodortak bizonyos események, kár. Így nézett ki:

Illustration for article titled Áder János azt állítja, hogy nem lövöldözött részegen
Advertisement

A lényeg, hogy ha én vétkes könnyelműség miatt nem is, de az Index azért felkapta a sztorit, jó, hogy, az mégiscsak atom dolog, ha egy Áder János részeg lövöldözés miatt 30 nap fogdát kap. Mármint akkor is atom, ha mindez 1978-ban történt – vagy nem történt. A köztársasági elnök ugyanis, ahogy olvasom, nagy erőkkel cáfol honlapján, ekképpen:

Vágvölgyi B. András rosszul emlékezik. Katonai szolgálatom alatt nem egyszer voltam fogdában, hanem kétszer. Mindez 36 évvel ezelőtt történt, 1978-ban. A 120-as aknavetősöknél voltam felderítő rajparancsnok, őrvezető. Egy hideg kora tavaszi reggelen én voltam az ügyeletes, és mivel nem küldtem le a többieket – rövid klottnadrág, atlétatrikó – hajnali fél hatkor reggeli tornára, büntetésképpen engem zártak hét napra fogdába.

A második eset az argentin labdarúgó vb-hez kötődik. A velem egykorúak és a nálam idősebbek pontosan emlékeznek arra, hogy a mérkőzéseket hajnalban közvetítették. (Nyitómeccs: Argentína–Magyarország 2-1. De 1-0-ra mi vezettünk, és a magyar válogatott két legjobbját, Törőcsiket és Nyilasit a bíró indokolatlanul kiállította.) A meccseket éjjel titokban néztük. Az egyik meccset követően őrszolgálatra rendeltek, ahol hajnalban az őrhelyemen elaludtam. Ezért 30 nap fogdát kaptam és lefokoztak. Ez a valódi történet. Se őrhelyelhagyás, se ittas lövöldözés, se börtön. Vágvölgyi B. András és az Index – a valóságot durván meghamisító állításaikért – jogi elégtétellel tartoznak.

Advertisement

Szerintetek mit lehet ehhez hozzátenni? Szerintem kb. annyit, hogy mindenki eldöntheti saját politikai meggyőződése szerint, hogy kinek lehet igaza. Na meg majd a bíróság, ha jól értem.

További hozzáfűzni valóm: bár a minap azt állítottam mikroblogilag, hogy ellenem aztán semmilyen eljárás nem folyik, az tény, hogy szovjet katona koromban összesen tíz napot ültem. Hetet három nap engedély nélküli eltáv – ezt megírtam –, kettőt őrségben elalvás, egyet függelemsértés miatt. Hát így járultam hozzá én is a kommunizmus bukásához!

Advertisement

Disclaimer: teljesen egyszerre írtuk meg Szily riporterrel ugyanazt a témát, én 1 perccel később élesítettem volna. Azért megy ki ez most hosszabb idő után, mert amikor észrevettük a gikszert, úgy gondoltuk, nem duplázunk, akkor sem, ha ilyen éjszakai időkben nem folyik szerkesztés. Viszont mégis duplázunk, mert megbeszéltük, hogy szerintünk érdekes, hogy mennyire különbözően nyúltunk hozzá ehhez a témához. Úgyhogy így!

Advertisement

[Bruzák Noémi/MTI képén azért ilyen dzsungeles-napszemüveges a Köztársasági Elnök Úr, mert még egy kicsit Vietnamban van]

Share This Story

Get our newsletter